Kaip 17-metis sugebėjo seną telefoną iškeisti į „Porsche“ automobilį?

Pradėjęs nuo savo seno telefono, kurį jam atidavė draugas, 17-metis Stevenas Ortizas iš Glendoros (Kalifornija, JAV) pasinaudojo Craigslist skelbimų internetine svetaine ir atliko 14 mainų, kol jo rankose atsidūrė Porsche Boxster automobilio rakteliai. Štai kaip jam pavyko.

17-mečiui moksleiviui tam prireikė 2 metų.<br>www.unsplash.com nuotr.
17-mečiui moksleiviui tam prireikė 2 metų.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-08 13:57

17-mečiui moksleiviui prireikė 2 metų ir jau minėtos skelbimų internetinės svetainės Craigslist, kad įvykdytų visus mainus. Vaikinas atsargiai rinkosi visus mainus, kad jie būtų jam naudingi.

Jis pradėjo nuo seno telefono, kurį jam už dyką atidavė draugas, tada jis pasinaudojo Craigslist „barterio“ skiltimi, kad mainais už jį gautų geresnį telefoną. Gavęs geresnį telefoną jį išmainė į iPod Touch, o iPod Touch – į bekelės motociklą, kuris buvo mainomas kelis kartus į geresnius bekelės motociklus, kol galiausiai S. Ortizas gavo MacBook Pro kompiuterį. Tai atvėrė vaikinui kelią į automobilių rinką.

MacBook Pro buvo išmainytas į automobilį Toyota 4Runner, o šis – į išskirtinį bekelei skirtą motorinį golfo vežimėlį. Reikėtų turėti omenyje, kad tada S. Ortizui buvo vos 15 metų (JAV gauti vairuotojo pažymėjimą galima nuo 16 metų – aut. past.), todėl su Toyota 4Runner jis niekur nebūtų galėjęs važiuoti.

Motorinis golfo vežimėlis tada buvo išmainytas į žymiai brangesnį bekelės motociklą, o bekelės motociklas – į gatvių motociklą. Šį vaikinas išmainė į eilę nuobodžių automobilių, kol jo rankose atsidūrė 1975 metų Ford Bronco rakteliai.

Kai S. Ortizas turėjo Ford Bronco, jis jau galėjo vairuoti automobilį. Kurį laiką pasimėgavęs išskirtiniu visureigiu nusprendė jį iškeisti į Porsche automobilį.

Tiesą sakant, tai buvo ne tokie naudingi mainai, tačiau kaltinti vaikino negalima – kiekvienas savo gyvenime nori turėti Porsche. Minėtas Ford Bronco automobilis buvo vertas daugiau nei 9 000 dolerių – kainą, kuria buvo įvertintas Porsche Boxster, tačiau vidurinėje mokykloje dėmesio tikriausiai sulaukė daugiau.

Iš viso S. Ortizas atliko 14 mainų sandorių. Žinoma, Porsche Boxster automobilio išlaikymas kainuoja nemažai, todėl vėliau vaikino akys jau ėmė krypti į kitus automobilius – Cadillac Escalade.

Parengta pagal jalopnik.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.