Per savaitę – trijuose žemynuose. Ir taip kiekvieną savaitę!

Tomas Stukeris mėgsta skraidyti. Ir ne šiaip sau nuskristi kelis kartus per metus atostogų ar verslo reikalais – per savo gyvenimą jis lėktuvais nuskrido daugiau nei 34 milijonus kilometrų, o tai yra tas pats, kas Žemės rutulį apskristi 844 kartus.

 Tomas Stukeris per savo gyvenimą jis lėktuvais nuskrido daugiau nei 34 milijonus kilometrų, o tai yra tas pats, kas Žemės rutulį apskristi 844 kartus.<br> Stefano Giovannini nuotr.
 Tomas Stukeris per savo gyvenimą jis lėktuvais nuskrido daugiau nei 34 milijonus kilometrų, o tai yra tas pats, kas Žemės rutulį apskristi 844 kartus.<br> Stefano Giovannini nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 4:49 PM

66-erių Niudžersio gyventojas sako, kad jis turi priklausomybę nuo skrydžių. Vyras teigia, kad jis labiau bijo būti ant žemės, nei ore.

2019 metų liepos 19 dieną jis pagerino savo paties anksčiau tais pačiais metais pasiektą rekordą – 32 milijonus kilometrų, įveiktų lėktuvu. T.Stukeris sako, kad dvidešimtasis milijonas kilometrų buvo greičiausiai jo įveiktas milijonas kilometrų iš visų.

Jo skrydžiai lėktuvais prasidėjo 1984 metais, kai vyras išskrido į Melburną (Australija), konsultuoti automobilių pardavimo saloną vadybos klausimais. Jis sako, kad tuomet įsimylėjo Australiją ir nuo to kartą į šią šalį buvo nuskridęs dar 350 kartų.

1997 metais T.Stukerio verslas klestėjo – kaip ir jo priklausomybė skrydžiams. Kai pasiekė 16 milijonų nuskristų kilometrų ribą, keliautojas pateko į pasaulio rekordų knygas.

Trijų vaikų tėvas sako, kad skrydžiai jį labiausiai žavi ne galutiniu tikslu, o roamntika. Dažniausiai jis keliauja tiesiog tam, kad keliautų – o ne kad dirbtų ar atostogautų. Neretai jis apsistoja Australijoje ar Japonijoje, vos vienai dienai.

Jis sako, kad skrydyje jam patinka viskas – tai yra, pirmosios klasės vietos, „mega VIP“ statusas bei kiti prabangūs dalykai, kuriuos jis gauna dėl savo rekordininko statuso.

Dažniausiai jis skraido vienomis JAV oro linijomis, kurios jį pamalonina įvairiais prabangiais gestais – tokiais, kaip pavežėjimas „Mercedes-Benz“ automobiliais, nemokamais kokteiliais, pirmenybiniu laipinimu bei „Polaris Lounge“ naryste, kuri suteikia galimybę naudotis dušu, privačiu darbo kambariu ar neretai ir skrydžiu su kitomis įžymybėmis.

T.Stukeris pasakoja, kad yra sėdėjęs lėktuvo pirmojoje klasėje šalia tokių įžymybių kaip Janet Jackson ar Stevenas Tyleris, o Billas Murray jo broliui paliko net garso pranešimą. Vyras sako, kad įžymybes bando įtraukti į pokalbį ir sudominti. Pavyzdžiui, jis klausia, koks buvo didžiausias įžymybės nusivylimas augant.

Kai nekalba su bendrakeleiviais, T.Stukeris naudojasi kitomis lėktuve randamomis pramogomis – taip pat žiūri sporto programas bei planuoja kitas keliones. Skrydžio metu vyras nevengia ir nusnausti. Kai atvyksta į tolimą šalį, jis nusnaudžia 3 valandas, kad prisitaikytų prie kitos laiko juostos.

Dauguma jo gyvenimą lygina su filmu „Up in the Air“, kuriame George‘as Clooney vaidina priklausomybę nuo kelionių turintį vyrą. Tačiau T.Stukeris sako, kad daugybė dalykų šiame filme neatitinka tikrovės. Vienas iš jų – kad personažui nepavyksta planuotis skrydžių, kol jis gyvena Omahoje (Nebraska, JAV).

Kokia yra vyro mėgstamiausia kelionių kryptis? Jo atsakymas paprastas – namai, kadangi juose būna gana retai.

Štai kaip atrodo viena iš T. Stukerio savaičių (2019 metų birželio 10-17 dienomis):

Birželio 10 d.: kartu su žmona jis parskrido iš Las Vegaso į savo namus Niuarke.

Birželio 11 d.: iš Niuarko sutuoktiniai nuskrido į Čikagą, kur T.Stukeris pasiėmė savo brolį ir išskrido į Naritą, Japonijoje.

Birželio 12 d.: visi jie iš Naritos grįžo į Čikagą, o iš ten – į Frankfurtą (Vokietija).

Birželio 13 d.: vėl grižo į Čikagą, pagrindinę „United“ oro linijų bazę.

Birželio 14 d.: iš Čikagos vyras su savo dviem sūnumis ir marčia nuskrido į Londoną.

Birželio 16 d.: visi jie vėl grįžo į Čikagą.

Birželio 17 d.: iš Čikagos vėl nuskrido į Naritą. Vyras sako, kad Narita yra viena jo mėgstamiausių krypčių.

Kaip Tomui Stukeriui sekasi skraidyti po karantino, žinių kol kas nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.