Neįprastas kaimas, kurio gyventojai valgė „drakonų kaulus“

Kaimo gyventojai centrinėje Kinijoje ištisus dešimtmečius kasinėjo ir tradicinėje medicinoje naudojo kaulus, kurie, jų įsitikinimu, priklausė skraidantiems drakonams. Paaiškėjo, kad kaulai iš tiesų priklausė dinozaurams.

 Zhengzhou mieste, Kinijos centrinėje Henano provincijoje, lankytojai apžiūrinėja eksponuojamą dinozauro kojos kaulą. 
 Zhengzhou mieste, Kinijos centrinėje Henano provincijoje, lankytojai apžiūrinėja eksponuojamą dinozauro kojos kaulą. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2022, 10:31 AM

Mokslininkas Dongas Zhimingas sako, kad dar iki 2006 metų fosilijos buvo pardavinėjamos Henano provincijoje kaip „drakonų kaulai“ – daugmaž po 25 JAV centus už svarą (0,45 kg).

Kalciu praturtinti kaulai kartais būdavo verdami kartu su kitais ingredientais, o jais maitinami silpni ar kojų mėšlungį patiriantys vaikai. Kartais „drakonų kaulai“ būdavo sumalami ir paverčiami pasta bei tiesiogiai tepami ant lūžių ar kitų sužeidimų.

D.Zhimingas kartu su kitais mokslininkais Henano Ruyang apylinkėje iškasė 20 metrų ilgio žolėdį dinozaurą, gyvenusį prieš maždaug 85-100 milijonų metų.

Mokslininkas sako, kad kai kaimo gyventojai sužinojo, jog kaulai yra dinozaurų, paaukojo 200 kilogramų šių kaulų moksliniams tyrinėjimams. Skaičiuojama, kad per du dešimtmečius kaimiečiai iškasė apie toną dinozaurų kaulų.

Profesorius D.Zhimingas iš Kinijos mokslų akademijos Stuburinių gyvūnų paleontologijos ir paleontropologijos instituto sako, kad žmonės tikėjo, jog „drakonų kaulai“ priklausė praeityje gyvenusiems ir danguje skraidžiusiems drakonams.

Parengta pagal „NBC News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.