Vienas keisčiausių meno kūrinių aukcionų istorijoje – 6 virusais užkrėstas kompiuteris

2019 metais internetinio aukciono metu net už 1,3 milijono dolerių buvo parduotas nešiojamasis kompiuteris, užkrėstas 6 skirtingo tipo virusais.

 Šis meno kūrinys, pavadintas „Chaoso atkaklumu“ yra bendras menininko Guo O Dong ir kibernetinės saugos kompanijos „Deep Instinct“ darbas.
 Šis meno kūrinys, pavadintas „Chaoso atkaklumu“ yra bendras menininko Guo O Dong ir kibernetinės saugos kompanijos „Deep Instinct“ darbas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2022, 9:30 AM

Šis meno kūrinys, pavadintas „Chaoso atkaklumu“ (angl. „The Persistence of Chaos“) yra bendras menininko Guo O Dong ir kibernetinės saugos kompanijos „Deep Instinct“ darbas.

Anonimu išlikti norėjęs asmuo įsigijo užkrėstą 11 metų senumo „Samsung“ nešiojamąjį kompiuterį.

Tarp kompiuterį užkrėtusių užkratų buvo žymusis „ILOVEYOU“ virusas, atsiradęs dar 2000 metais, kuris buvo užkrėtęs Vestminsterio rūmų bei kitų institucijų kompiuterius.

Tarp virusų taip pat buvo „WannaCry“ virusas, kuris organizacijas paveikė 2017 metais – užšifruodavo kompiuteryje esančią informaciją, o už atšifravimą viruso kūrėjai reikalaudavo išpirkos. Anglijos Nacionalinė sveikatos tarnyba dėl šio užkrato patyrė 92 miljonus svarų sterlingų nuostolių.

Pats menininkas Guo O Dong sakė, kad kompiuteriniai virusai yra vienas iš daugybės būdų, kaip internetas gali apčiuopiamai paveikti žmones realybėje.

Anot internetinio aukciono organizatorių, kadangi virusų pardavinėjimas JAV yra uždraustas, kad ir kas nusipirko šį kompiuterį, jį galėjo gauti tik pašalinus interneto ir prisijungimų galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?