„Stebuklingas“ nėštumas: moteris pagimdė dvynukus, nors iš pradžių laukėsi tik vieno vaiko

Caros Winhold iš Teksaso istorija dabar itin sparčiai plinta interneto platybėse. Prieš pastodama C.Winhold patyrė tris persileidimus. Naujienų portalas „Metro“ praneša, kad pasirodo, moteris dar kartą pastojo jau būdama nėščia.

 Gydytojas porai pranešė, kad gims ne vienas, o du vaikai.<br> 123rf nuotr.
 Gydytojas porai pranešė, kad gims ne vienas, o du vaikai.<br> 123rf nuotr.
Reiškinys, kuomet moteris pastoja jau būdama nėščia, vadinamas superfetacija.<br>123rf nuotr.
Reiškinys, kuomet moteris pastoja jau būdama nėščia, vadinamas superfetacija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 10:10 AM

Šis reiškinys, kai moteris pastoja jau būdama nėščia, vadinamas superfetacija. Taip nutikti gali praėjus kelioms dienoms ar savaitėms nuo pirmojo nėštumo pradžios, rašo „Healthline“.

„Gydytojo paklausiau, kas nutiko. Juk pirmą kartą pas jį apsilankiusi laukiausi tik vieno vaiko. Jis paaiškino, kad greičiausiai ovuliacija įvyko du kartus – buvo išleisti du kiaušinėliai ir apvaisinti jie buvo skirtingu laiku, maždaug savaitės skirtumu, – C. Winhold žodžius cituoja „Metro“. – Aš visiškai įsitikinusi, kad tai buvo stebuklas. Bandydama pastoti labai išgyvenau“, – pridūrė ji.

Tiek C.Winhold, tiek jos vyras patyrė sunkių išgyvenimų. Kaip rašo „New York Post“, pirmasis jų sūnus gimė 2018 m., vėliau pora nusprendė pagausinti šeimą.

Tačiau C.Winhold patyrė tris persileidimus – 2019 m. neteko mergaitės, o 2020 m. – dar vienos. Dėl paskutinio persileidimo moteris vos nemirė.

Pora jau buvo praradusi viltį. Trisdešimtmetė sakė, kad bijojo vėl pastoti.

„Žinojau, kad noriu daugiau vaikų. Esu labai optimistiška ir sakiau: „Tai įvyks.“ Žinojau, kad būti mama – svarbi mano gyvenimo dalis, todėl nenorėjau pasiduoti. Lankydama terapiją supratau, kad tai nebuvo mano kaltė. Tam prireikė daug laiko“, – jos žodžius cituoja „Post“.

Ji pastojo praėjusių metų vasarį – o po mėnesio gydytojas porai pranešė, kad gims ne vienas, o du vaikai. Abiejų berniukų gimimo laikas skyrėsi šešiomis minutėmis.

Parengta pagal „NDTV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.