Kiek aukštai gali pašokti katė?

Turbūt esate girdėję pasakymą, kad katės turi devynias gyvybes – tačiau ar kada nors pagalvojote, kaip aukštai katė gali pašokti? Tai gali lemti daugybė veiksnių, įskaitant katės amžių, svorį, vikrumą ir bendrą sveikatą. Be to, jaunas kačiukas gali nepašokti taip aukštai, kaip suaugusi katė – ar tam tikrų veislių žemesnio ūgio katės negali pašokti taip aukštai kaip kitų veislių katės.

 Vidutiniškai katė gali pašokti į 5–6 kartus didesnį aukštį nei jų ūgis – o tai būtų maždaug į 1,2–1,5 metro.<br> 123rf nuotr.
 Vidutiniškai katė gali pašokti į 5–6 kartus didesnį aukštį nei jų ūgis – o tai būtų maždaug į 1,2–1,5 metro.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2022, 9:50 AM

Dauguma kačių yra įgudusios užšokti ant baldų, virtuvės baldų ar netgi šaldytuvo, jeigu joms tai leidžiama. Tiesą sakant, kačių užpakalinėse kojose esančios „spyruoklės“ yra įspūdingos.

Kiek aukštai yra aukštai?

Vidutiniškai katė gali pašokti į 5–6 kartus didesnį aukštį nei jų ūgis – o tai būtų maždaug į 1,2–1,5 metro. Žinoma, yra ir išimčių. Pavyzdžiui, galbūt pastebėjote, kad jūsų katė svetainėje gali peršokti didžiulį tarpą tarp sofos ir kėdės.

Tyrimo, kuris tyrinėjo kačių klubo raumenis, metu buvo įrašytas vaizdo įrašas, kaip katė šoka ir paliečia pakabintą vatos kamuoliuką, kuris buvo 7–8 kartus aukščiau nei katės ūgis. O anot Guinnesso rekordų knygo je užfiksuotas ilgiausias horizontalus šuolis, kurį atliko katė, buvo 2,1 metro. Rekordą pasiekė katinas iš JAV, vardu Vaflis.

Ar katės apskritai turėtų šokinėti?

Katė šokinėja atsispirdama užpakalinėmis kojomis, naudodama stiprius raumenis ir ilgą, tvirtą uodegą, kuri padeda subalansuoti leidimąsi ant žemės, kad katė nusileistų ant kojų. Todėl apriboti jų šokinėjimą nėra gera mintis. Tačiau galima nukreipti katės šokinėjimą į tinkamesnes vieta – jei nenorite, kad katė šokinėtų ant šaldytuvo ar stalviršių.

Kambariniai kačių medžiai ir kačių baldai yra puikios struktūros lipinėjimui ir šokinėjimui. Egzistuoja net specialūs kačių nameliai, skirti joms nusnausti po to, kai katė į jį įšoko. Taip pat galima pamėginti pabarstyti katžolės vietose, kuriose šokinėjimas yra leistinas – kad į šias vietas priviliotumėte savo katę.

Taip pat reikėtų vengti laikyti maistą ant stalviršių – kad katė nesusiviliotų trupiniais ar likučiais.

Jeigu jūsų katė šoka į atokias erdves ar už baldų, ji gali turėti tam priežasčių. Pavyzdžiui, ji gali bandyti slėptis nuo tikro ar menamo pavojaus – tokio kaip kita katė ar šuo tuose pačiuose namuose – taip pat tai gali būti dėl to, kad katė nėra sveika arba jai skauda. Atkreipkite dėmesį į naujus šokinėjimo įpročius ir visuomet pasikalbėkite su veterinaru apie jus neraminantį katės elgesį.

Tuo tarpu šokinėjimas yra tarsi įrašytas į katės DNR – todėl leidimas katei šokinėti gali užtikrinti, kad gyvūnas bus laimingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.