Išrastas bučiavimosi per atstumą įrenginys sulaukia prieštaringų reakcijų

Norite nusiųsti bučinį toli esančiam mylimajam? Kinijos prietaisas su šiltomis, judančiomis silikoninėmis „lūpomis“, regis, gali padėti.

Įrenginys, reklamuojamas kaip būdas leisti per atstumą gyvenančioms poroms dalytis „tikru“ fiziniu artumu, sukėlė šurmulį tarp Kinijos socialinės žiniasklaidos naudotojų, kuriuos šis atradimas ir suintrigavo, ir šokiravo.<br>„Taobao“ nuotr.
Įrenginys, reklamuojamas kaip būdas leisti per atstumą gyvenančioms poroms dalytis „tikru“ fiziniu artumu, sukėlė šurmulį tarp Kinijos socialinės žiniasklaidos naudotojų, kuriuos šis atradimas ir suintrigavo, ir šokiravo.<br>„Taobao“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 9:25 AM

Įrenginys, reklamuojamas kaip būdas leisti per atstumą gyvenančioms poroms dalytis „tikru“ fiziniu artumu, sukėlė šurmulį tarp Kinijos socialinės žiniasklaidos vartotojų, kuriuos šis atradimas ir suintrigavo, ir šokiravo.

Teigiama, kad prietaisas, kuriame įrengti slėgio jutikliai, gali imituoti tikrą bučinį, atkartodamas vartotojo lūpų spaudimą, judesius ir temperatūrą.

Kartu su bučinio judesiu jis gali perduoti ir vartotojo skleidžiamą garsą.

Tačiau nors daugelis socialinės žiniasklaidos vartotojų įžvelgė juokingąją prietaiso pusę, kiti jį kritikavo kaip „vulgarų“ ir „baisų“. Kai kurie išreiškė susirūpinimą, kad jį gali įsigyti ir naudoti nepilnamečiai.

„Nesuprantu [prietaiso], bet esu visiškai sukrėstas“, – sakoma viename populiariausių komentarų „Weibo“ svetainėje.

Į „Twitter“ panašioje platformoje įkelti įrašai apie šį prietaisą per pastarąją savaitę surinko šimtus milijonų peržiūrų.

Norėdami nusiųsti bučinį, vartotojai turi atsisiųsti mobiliojo telefono programėlę ir įjungti prietaisą į telefono įkrovimo lizdą. Programėlėje „susisiejusios“ su savo partneriais, poros gali pradėti vaizdo skambutį ir perduoti vienas kitam bučinius.

Pasak Kinijos valstybinio laikraščio „Global Times“, išradimą užpatentavo Čangdžou profesinis mechatronikos technologijų institutas.

„Studijuodamas universitete su savo mergina palaikiau santykius per atstumą, todėl bendravome tik telefonu. Štai iš kur kilo šio prietaiso įkvėpimas“, – „Global Times“ cituoja pagrindinį Jiangą Zhongli.

Straipsnyje teigiama, kad J.Zhongli 2019 m. pateikė paraišką patentui gauti, tačiau jo galiojimas baigėsi 2023 m. sausį, ir dabar prietaiso kūrėjas tikisi, kad kas nors kitas galėtų išplėtoti ir patobulinti dizainą.

Panašų išradimą – „Kissinger“ – 2016 m. pristatė „Imagineering“ institutas Malaizijoje. Tačiau jis buvo ne tikroviškai atrodančių lūpų, o lietimui jautrios silikoninės pagalvėlės pavidalo.

Nors reklamuojamas kaip skirtas santykiams per atstumą, naudojant programėlės funkciją „bučinių aikštė“, kinų prietaisas taip pat leidžia vartotojams anonimiškai „susiporuoti“ su nepažįstamaisiais. Jei du nepažįstamieji vienas kitam patinka, jie gali paprašyti „apsikeisti bučiniais“.

Vartotojai taip pat gali „įkelti“ savo bučinius į programėlę – kad kiti galėtų juos atsisiųsti ir išbandyti.

Didžiausioje Kinijos internetinės prekybos svetainėje „Taobao“ dešimtys vartotojų pasidalijo atsiliepimais apie prietaisą, kurio kaina yra 288 juaniai (apie 40 eurų).

„Mano partnerė iš pradžių netikėjo, kad (nuotoliniu būdu) galima bučiuotis, todėl jai atvipo žandikaulis, kai jį panaudojo... Tai geriausia staigmena, kurią jai padariau per mūsų santykius per atstumą“, – komentavo vienas vartotojas.

Parengta pagal CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.