Europos sekso čempionatas: Ar tikrai Švedija ketina paversti seksą varžybų sportu?

Internete pasklido žinia, kad birželio 8 d. turėjo įvykti „Europos sekso čempionatas“, kuriame neva turėjo varžytis dalyviai iš 16 skirtingų šalių. Pasak pranešimų, Švedijos sekso federacijos teisėjai, rinkdami nugalėtojus, turėjo vertinti „viliojimą, kūno masažus, erotinių zonų tyrinėjimą, preliudą, oralinį seksą, įsiskverbimą, ištvermę, fizinę išvaizdą, pozų atlikimą, kūrybiškumą keičiant pozas ir orgazmų skaičių per tam tikrą laiką“.

Internete pasklido žinia, kad birželio 8 d. įvyks „Europos sekso čempionatas“, kuriame neva varžysis dalyviai iš 16 skirtingų šalių.<br>123rf nuotr.
Internete pasklido žinia, kad birželio 8 d. įvyks „Europos sekso čempionatas“, kuriame neva varžysis dalyviai iš 16 skirtingų šalių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 10:33 PM

Kaip ir įprastose olimpinėse varžybose, dalyviai tokiose varžybose būtų vertinami pagal bandomo atlikti manevro ir jo atlikimo sudėtingumą bei meninį atlikimą.

Vis dėlto, minėti pranešimai yra iš dalies neteisingi. Nors organizatoriai iš tikrųjų tikėjosi rengti konkurencinio sekso varžybas kaip sporto šaką, galiausiai jos buvo atmestos dėl to, kad paraiška buvo neišsami.

„Dėl to, kad paraiška buvo neišsami, paraišką pateikusiai asociacijai buvo nurodyta papildyti paraišką ir taip ištaisyti trūkumus, – pranešime spaudai teigė Nacionalinė sporto konfederacija. – Asociacija pareiškėja nurodymo neįvykdė, o trūkumai yra tokie, kad paraiškos negalima išnagrinėti iš esmės, todėl paraiška turi būti atmesta.“

Savaitės pradžioje varžybų organizatorius, striptizo klubo savininkas Draganas Braticas teigė, kad sekso varžybos vis tiek vyks birželio 8 d., tačiau ne kaip oficiali sporto šaka.

Švedijos Nacionalinės sporto konfederacijos pirmininkas Bjornas Erikssonas laikraščiui „Göteborgs-Posten“ sakė, kad apskritai abejotina, ar ši „sporto šaka“ atitiks jų reikalavimus, net jei ir pateiks išsamią paraišką.

Kadangi keliuose plačiai pasklidusiuose internetiniuose pranešimuose buvo teigiama, kad varžybos vis tiek vyks, konfederacija stengėsi nuo to atsiriboti ir sakė, kad tai yra „melaginga informacija, kuria siekiama apšmeižti Švedijos sportą ir Švediją“.

„Šiais metais kaip sporto šaką jie pripažįsta e. sportą. Ar sėdėti prie kompiuterio ir žaisti vaizdo žaidimus yra daugiau sportas nei sveikas fizinis aktyvumas, kuris prailgina gyvenimą? Leisime jums patiems padaryti išvadą, – „News Checker“ sakė Sekso federacija. – Europos sekso čempionatas egzistuoja, jis prasideda birželio 8 d. Švedijoje. Ar tai sportas, ar ne... tai nėra taip svarbu“.

Parengta pagal „IFLScience“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.