Teigia, kad legendinės Lochneso pabaisos paieškos metu buvo girdimi neįprasti garsai

Savaitgalį vyko didžiulė Lochneso pabaisos – žinomos Nesės vardu – paieška. Megėjų ir profesionalių mokslininkų komanda iš viso pasaulio Loch Neso Ežere Škotijoje ieškojo šios mistinės būtybės, praneša „IFLScience“.

​Savaitgalį vyko didžiulė Lochneso pabaisos – žinomos Nesės vardu – medžioklė.<br>TopFoto/Scanpix nuotr.
​Savaitgalį vyko didžiulė Lochneso pabaisos – žinomos Nesės vardu – medžioklė.<br>TopFoto/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 3:59 PM

„Savaitgalį bus pasitelkta dar niekada Lochneso ežere nenaudota tyrimų įranga, kad atskleistų šių paslaptingų vandenų gelmes, – prieš paieškas rašė komanda savo interneto svetainėje. – Tarp įrangos bus ir termovizoriniai dronai, kurie infraraudonųjų spindulių kameromis sudarys termovizinius vandens vaizdus iš oro, nes tai gali būti labai svarbus komponentas nustatant bet kokias paslaptingas anomalijas.“

„Galiausiai, akustiniams signalams po vandeniu aptikti bus naudojamas hidrofonas, kuriuo bus klausomasi bet kokių Nesę primenančių garsų, taip pat bus naudojamos kitos paieškos technologijos“, – pridūrė komanda.

Be kitų metodų, paieškų dalyviai taip tap dvi dienas stebėjo ežero paviršių, manydami, kad pabaisai kada nors reikės išlįsti į paviršių įkvėpti oro.

Nors savaitgalio rezultatų komanda dar nepaskelbė, paaiškėjo keletas vykdytos paieškos detalių. Pranešama, kad penktadienį, komandai ruošiantis darbui, jie išgirdo iš ežero sklindančius daug žadančius neįprastus garsus“.

„Mes visi šiek tiek susijaudinome, – BBC pasakojo Alanas McKenna iš tyrimų grupės „Loch Ness Exploration“. – Nubėgau įsitikinti, ar įjungtas diktofonas, tačiau jis nebuvo įjungtas“.

Kad ir kaip būtų šaunu rasti mitinę būtybę, tačiau dauguma ankstesnių stebėjimų arba pasirodė esą apgaulingi, arba kiti gyvūnai buvo supainioti su pabaisa, teigia „IFLScience“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.