To dar tikriausiai nebūsite girdėję: sukūrė albumą, kuriame skamba juodųjų skylių muzika Prie kūrimo prisidėjo Stepheno Hawkingo bendradarbiai

Matematikas ir muzikantas iš Belgijos dr. Valery Vermeulenas sukūrė elektroninį garso ir vaizdo muzikos albumą, kurio pagrindas – juodųjų skylių duomenų sonifikacija (įgarsinimas).

 Matematikas ir muzikantas iš Belgijos dr. Valery Vermeulenas sukūrė elektroninį garso ir vaizdo muzikos albumą, kurio pagrindas – juodųjų skylių duomenų sonifikacija.<br> 123rf iliustr.
 Matematikas ir muzikantas iš Belgijos dr. Valery Vermeulenas sukūrė elektroninį garso ir vaizdo muzikos albumą, kurio pagrindas – juodųjų skylių duomenų sonifikacija.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2024, 9:33 AM, atnaujinta May 26, 2024, 9:35 AM

Dr. Valery Vermeuleno 2021 m. koncepcinis albumą „Mikromedas AdS/CFT 001“ sudaro trys kūriniai, kuriuose tyrinėjamas gravitacinis singuliarumas.

Mokslininkas ir muzikantas yra žinomas dėl savo darbų, kuriuose sujungia meną ir mokslą, duomenų srautus iš įvairių juodųjų skylių modelių konvertuodamas į garsą ir muziką.

Kuriant išskirtinę albumo pradinę medžiagą buvo naudojamasi juodųjų skylių susijungimo, gravitacinių bangų, neutroninių žvaigždžių ir elementariųjų dalelių elgesio šalia juodųjų skylių ir baltųjų nykštukų modeliavimais.

Bendradarbiaujant su keliais akademiniais partneriais buvo renkami ir kaupiami duomenys – čia dr. V. Vemeulenui padėjo ilgamečiai Stepheno Hawkingo kolegos ir bendradarbiai, fizikai prof. dr. Matthiasas Kaminskis bei prof. dr. Thomasas Hertogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?