Prezidentė mokėsi dirbti programa „Pixelmator“

Iš pradžių pripažinti užsienyje, „Pixelmator“ kūrėjai broliai Saulius ir Aidas Dailidės sulaukė ir vietinės valdžios dėmesio.

Apžiūrėjusi patalpas prezidentė mokėsi dirbti „Pixelmator“ programa.<br>M.Kulbio nuotr.
Apžiūrėjusi patalpas prezidentė mokėsi dirbti „Pixelmator“ programa.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 17, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:15 AM

Vilniuje esančiame „Pixelmator Team“ pastate apsilankė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri apžiūrėjo bendrovės patalpas, bendravo su broliais ir mokėsi dirbti „Pixelmator“ programa, kuri 2012 metais gavo „Mac App Store" apdovanojimą kaip geriausia metų programa.

„Aš universitete, o brolis Aidas mokykloje, jau pardavinėjome programas. Iš pradžių kūrėme programą „Jumsoft“, buhalterinius sprendimus. Tačiau atėjo tas jausmas, kad pinigai nėra tas variklis. Nusprendėme sustoti ir daryti tai, kas patinka. Taip atsirado „Pixelmator“. Dirbome 9 mėnesius be atostogų ir be poilsio“, - pasakojo Saulius Dailidė, vienas iš dvejų „Pixelmator“ įkūrėjų.

Prezidentė, išgirdusi, jog broliai savo veiklą pradėjo ūkiniame pastate, pabrėžė, jog svarbiausia valia ir aistra darbui, o ne finansinis užnugaris.

„Visiems galima palinkėti, jauniems žmonėms, kad galima pradėti net garaže ar šalia garažo. Tam nereikia rimtos bazės, svarbu žinios, noras, motyvacija ir galima bet ką padaryti“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Apžiūrėjusi patalpas prezidentė mokėsi dirbti „Pixelmator“ programa, kurioje šalies vadovė apdorojo Trakų pilies fotografiją.

Įmonėje apsilankiusi šalies vadovė ne tik domėjosi lietuvių pasiekimais, bet ir įrašinėjo vaizdo įrašą artėjančiai Karjeros savaitei. 

„Photoshop“ paprastiems žmonėms

Primename, kad brolių Sauliaus ir Aido Dailidžių sukurta vaizdų redagavimo programa „Apple” programų parduotuvėje uždirbo milijoną dolerių per 20 dienų. Įkurtos „Pixelmator Team“ produktas „Pixelmator” – viena geriausiai įvertintų „Apple” interneto parduotuvės „App Store” programų.

Broliai ne tik uždirbo milijonus, bet ir 2011 metais pelnė „Apple” dizaino bei geriausios Metų programos apdovanojimą. Taip pat „Pixelmator” buvo įvardytas kaip geriausia „Mac App Store" programa 2012 metais. 

Kaip ją apibūdina patys kūrėjai, tai – paveiksliukų rengyklė paprastiems žmonėms. Tiems, kurie nemėgsta ar nesupranta „Photoshop“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.