Kaip geriau nubusti. Malonesnis rytas su išmaniuoju telefonu

Nežinau, kaip jums, tačiau man kiekvienas rytas, kai privalau keltis, yra toks pat malonus, kaip vizitas pas odontologą. Pradžioje smegenis gręžia žadintuvas, po to – priminimai, ką šiandien turiu nuveikti, ir galiausiai - kaltės jausmas vėl pramiegojus darbo pradžią. Toks jau klaikus tas metas, kuomet susikauna asmeninis nepareigingumas su pareiga ir tinginys su sąžine. Nepažadame, kad išmanus telefonas nubudimą ryte pavers didžiu malonumu, tačiau šiokios tokios atgaivos įnešti gali.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-12-01 15:56, atnaujinta 2018-02-20 01:24

Žadintuvas

Turėjau draugą, kuris senovišką žadintuvą dėdavo į kibirą, kad pabustų, bet ryte sugebėdavo jį užkimšti pagalve ir vis tiek pramiegoti pusę dienos. Jei būtų turėjęs išmanųjį telefoną, o jame įsidiegęs žadintuvo programėlę „Alarm Clock Xtreme“, vis tiek būtų priverstas keltis. Arba sudaužyti savo telefoną. Tačiau kaip galima niršti, kai tave žadina taip švelniai?

Programėlė leidžia nustatyti žadintuvą, kad skambėtų vis garsėdamas. Jis gali žadinti grodamas atsitiktinai parinktą dainą. Didžiulis snūstelėjimo mygtukas (SNOOZE) leidžia trumpam jį užčiaupti neišjungiant.

Tačiau piktnaudžiaujantys snaudaliai nuolat maigyti mygtuko negalės – žadintuvas skambės vis dažniau. Linkę žadintuvą tiesiog išjungti ir ignoruoti bus priversti nubusti, nes norint tai padaryti teks išspręsti nesudėtingą aritmetikos uždavinį (arba du uždavinius). O kas geriau žadina smegenis, negu toks pratimas ryte.

Žadintuvas „Good morning“ veikia kaip tikras nubudimo vadybininkas. Ne tik groja žadinančią muziką, tačiau balsu praneša laiką bei dieną, numatomus orus, ryto naujienas bei skaito įrašus jūsų kalendoriuje. Galite net įrašyti asmeninę žinutę sau ryte.

Tiesa, visos funkcijos įgalinamos tik įsigijus mokamą versiją, tačiau ir šį žadintuvą išjungti pavyks tik išsprendus matematikos užduotį. Vargas nemokantiems skaičiuoti.

Žadintuvas „Sleep If U Can“ tiks tik kantriems ir tikrai branginantiems savo įrenginį miegaliams. Ne vieno apžvalgininko pripažinta įkyriausiu žadintuvu pasaulyje ši programėlė neužsičiaups tol, kol neprivers jūsų ropštis iš lovos.

Kaip kūrėjai to pasiekė? Labai paprastai – žadintuvą išjungti įmanoma tik nuėjus iki tam tikros iš anksto įregistruotos vietos ir ją nufotografavus. Nerekomenduotume rinktis Eifelio bokšto, bet vonios kriauklė, šaldytuvo vidus, arbatinukas, dantų šepetėlis ar toliau nuo lovos esanti lentyna tikrai tiks. Puikus ginklas pirmadienio rytui įveikti sekmadienio vakarėlį.

Veidrodis

Suprantu, kad dabar turėčiau rašyti apie mankštą. Tačiau ne visi nubudę turi tiek valios, kad iškart pultų daryti tai, ką daryti reikia. Todėl spėju, kad papildomos motyvacijos pridėti turėtų savas veidas iš pat ryto. Aišku, galima prie lovos laikyti veidrodėlį, tačiau žadintuvu padirbėjęs išmanusis arčiau, tad kodėl jo nepaversti veidrodžiu. Juolab, kad ir gali jis daugiau.

Įsidiegę programėlę „Mirror – Zoom & Exposure“ galėsite prisiartinti bet kurią veido vietą, ne tik atidžiai apžiūrėti kiekvieną spuogelį, bet ir užfiksuoti norimą akimirką, kad galėtumėte apžiūrėti patogesniu kampu. Šis veidrodis turi ir pašvietimo funkciją.

Na, o jei mokate anglų ar ispanų kalbą ir savas veidas ryte nedžiugina, nuotaiką pataisys programėlė „Magic Mirror HD“. Tai aukštos kokybės veidrodėlis, kuris turi magiškų savybių. Jūsų, tiesa, toji magija nepagražins, o štai pagirti gali.

Taip – šis veidrodėlis kalba. Pasirinkus magišką režimą jis girs jūsų grožį ir žarstys pamokymus. O pasirinkus pokštus gali ir pasityčioti iš to, kaip šlykščiai šiandien atrodote. Režimus keisti labai paprasta, tad žiūrėdami į save galite puikiai išvaikyti miegų likučius.

Mankšta

Rytas be mankštos – praradai pusę dienos! Apie įvairiausias sportuoti bei svorį mesti padedančias programėles jau rašėme ir ne kartą. Tačiau rytais reikia ne sporto, o mankštos. Būtent norintiems pasimankštinti be jokios specialios įrangos, drabužių ar poreikio eiti iš namų, siūlyčiau išmėginti programėlę-trenerį „Sworkit“.

Svarbiausias šios programėlės privalumas – ji leidžia susikurti mankštos ir pratimų seką, kuri netaps nuobodžia, nes gali niekuomet nesikartoti. Galima nustatyti kurią kūno dalį norite mankštinti labiau, todėl tiks net reabilitacijai po sužalojimo.

Čia pateikta ir visa jogos pratimų serija, „Saulės pasveikinimas“, atpalaiduojantys bei apšildantys pratimai. Kiekvienas pratimas pateikiamas kas 30 s., o kas 2 min. numatytas poilsio periodas. Programėlė, aišku, leidžia sekti savo progresą.

Išmėginę ir patenkinti gali įsigyti pilną versiją už 2,51 Lt. Lyginant su asmeninio trenerio kaina… Ne, geriau nelyginsime. O juk išmėginę giria, kad skatina mankštintis ji ne prasčiau negu gyvas treneris.

Pasimankštinus metas rytinėms higienos procedūroms, kavai, žinioms… Tačiau, kadangi net išmaniausias telefonas kol kas dantų šepetėlio, muilo ir kavos puodelio pakeisti negali, paliksime tai jūsų skoniui ir sąžinei.

Svarbiausia, neužmirškite gerdami kavą peržvelgti dienos naujienų programėlėje „lrytas.lt“. Nepažadame, kad visos jos džiugins, bet suprasti pasaulį, kuriame nubudote, tikrai padės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.