Ketvirtadienio naktį buvo galima išvysti ne vieną ypatingą dangaus reiškinį – vienas iš jų pasikartos ir penktadienį

Ketvirtadienio naktį danguje švietė „gėlių Mėnulis“, o šalia jo buvo galima išvysti ir raudonąją supermilžinę žvaigždę, praneša „Live Science“.

Ketvirtadienio naktį danguje švietė „gėlių Mėnulis“, o šalia jo buvo galima išvysti ir raudoną supermilžinę žvaigždę.<br>Wikimedia commons asociatyvinės nuotr., lrytas.lt mont.
Ketvirtadienio naktį danguje švietė „gėlių Mėnulis“, o šalia jo buvo galima išvysti ir raudoną supermilžinę žvaigždę.<br>Wikimedia commons asociatyvinės nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-24 11:30, atnaujinta 2024-05-24 11:35

Gegužės mėnesio pilnatis, dar vadinama gėlių Mėnuliu, buvo didžiausia ketvirtadienio vakarą ir švietė netoli ryškios Antario žvaigždės. Penktadienį Mėnulio pilnatis taip pat bus ryški.

Gėlių mėnulis yra asocijuojamas su gegužės mėnesį gausiai žydinčiomis gėlėmis. Tokį pavadinimą Mėnuliui davė Šiaurės Amerikos indėnai.

Ketvirtadienio vakarą Mėnulį buvo galima stebėti kartu su ryškia Antario žvaigžde – ryškiausia Skorpiono žvaigždyno žvaigžde. Antaris – raudonoji žvaigždė supermilžinė – buvo matomas pilnaties apačioje kairėje pusėje, kai Mėnulis pakilo.

Ši žvaigždė pasižymi išskirtiniu raudonu atspalviu, ypač žvelgiant pro žvaigždžių stebėjimo žiūronus arba gerą nedidelį teleskopą. Tai viena iš nedaugelio labai ryškių žvaigždžių, šalia kurių pasirodo Mėnulis, skriedamas savo orbita, rašo „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.