Meno mugei ,,ArtVilnius ’14’’ - ir pagyrimai, ir kritika

Šeštadienį baigiasi jau kasmetine spėjusi tapti penktoji tarptautinio meno

Šiemet mugėje dominuojantys šiuolaikinio meno objektai, tapyba bei projektai patraukia žiūrovą savo aukštu lygiu bei originalumu.
Šiemet mugėje dominuojantys šiuolaikinio meno objektai, tapyba bei projektai patraukia žiūrovą savo aukštu lygiu bei originalumu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:15 PM

Vienas iš šiuometinės mugės dalyvių, galerininkas Donatas Juška, atstovaujantis ,,Stasio Juškaus galeriją’’, lygindamas šį kiekvienų metų renginį su praėjusiu, teigė, jog šiais metais jis – bene gausiausias bei vertingiausias ekspozicijų prasme, jose gausu fotografijos.

,,Džiugu, jog nebeliko kokybinių šuolių tarp galerijų ekspozicijų, kuomet kai kurios užsienio galerijos mugėjė pasirodo ženkliai pranašiau nei vietinės’’, - mugės akcentus dėliojo D.Juška. Verslininkas pastebėjo, jog eksponatų kainos mugėje nėra aukštos, gan patrauklios potencialiems klientams – meno kolekcionieriams bei prekeiviams.

,,Šiemet mugėje dominuojantys šiuolaikinio meno objektai, tapyba bei projektai patraukia žiūrovą savo aukštu lygiu bei originalumu. Bendras ,,ArtVilnius’14’’ mugės lygis tikrai aukštas, joje nemažas skaičius menininkų bei galerijų, dalyvaujančių čia kiekvienais metais, tad jiems atsiveriančios puikios galimybės ne tik bendrauti, bet ir bendradarbiauti vieniems su kitais’’, - renginio privalumus dėstė meno ekspertas.

Laura Grybkauskaitė, Dailininkų sąjungos galerijos (DSG) projektų koordinatorė bei grafikė, lygindama šių metų renginį su užpraėjusių (2012 m.), teigė, jog šiemet ,,ArtVilnius’’ kur kas brandesnis, sklandesnis, džiuginantis ne tik savo unikaliu stiliumi, bet ir organizatorių dėmesiu dalyviams, mugę lydinčiais renginiais bei mugės vertinimo komisijos kompetencija. ,,Mugėje dalyvauju antrąjį kartą ir jau galiu pasidžiaugti savo kūrinių pardavimo konkurencija bei jų išaugusiomis kainomis. 2012 metais turėjau puikius pardavimo rezultatus, o šiemet jie išaugo dar labiau’’, - džiaugėsi menininkė.

L.Grybkauskaitei, dalyvaujant ,,ArtVilnius’14’’ ne tik kaip menininkei, bet ir kaip Dailininkų sąjungos galerijos atstovei, teko susidurti su pastarajai taikomomis pastabomis: ne vienas minėtos galerijos stendo lankytojas buvo pasipiktinęs, jog ji, priklausanti Lietuvos dailininkų sąjungai, pristačiusi užsienio menininkus Kjeil Nupen ir Tony Cragg, nesusijusius su Lietuvos dailininkų sąjunga bei jai nepriklausančius.

,,Galerijos vardas ir jos veikla - du skirtingi dalykai. Šį kartą ne Dailininkų sąjungos galerija pristatė menininkus, bet menininkai pristatė ją. Galerija kol kas nėra finansiškai pajėgi savarankiškai dalyvauti mugėje bei pasirinkti savo pristatomus menininkus’’, - nuomone dalijosi Dailininkų sąjungos galerijos atstovė. ,,Šiemet galerijos dalyvavimą mugėje inicijavo ir organizavo tapytojai Vilmantas Marcinkevičius bei Linas Liandsbergis. Jų dėka galerija pasirodžiusi ,,ArtVilnius’14’’ ir jos stendas sulaukęs tokio didelio lankytojų antplūdžio bei susidomėjimo’’, - įsitikinusi L.Grybkauskaitė.

Lyginant šiuometinę ,,ArtVilnius’’ mugę su praėjusiomis, pasigesta gausaus lankytojų skaičiaus. ,,Pastebėjau, jog mugė nesulaukusi tokio didelio svečių srauto, kaip, pavyzdžiui, pirmaisiais jos atsiradimo metais.

Gali būti, jog šiemet ji per mažai reklamuota tiek Lietuvos, tiek užsienio internetinėse meno erdvėse. Labai svarbu, jog apie šį kasmetinį aukšto lygio meno renginį išgirstų kuo platesnė auditorija, nuo paprastų meno gerbėjų iki jo kolekcionierių, ekspertų, kritikų bei prekeivių.

,,ArtVilnius’’ žinomumas – taip pat labai svarbus faktorius jos dalyvėms galerijoms priimant sprendimą čia dalyvauti ir kitąmet’’. – neabejoja galerininkas Donatas Juška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.