„Auksinių gaublių“ vakare triumfavo drama „Vaikystė“

Sekmadienį Los Andžele, viešbutyje „Beverly Hilton“, vyko 72-oji Holivudo užsienio spaudos asociacijos „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija, per kurią įvertinti geriausi 2014-ųjų filmai ir pagerbti žmonės, palikę didžiausią pėdsaką 2014 metų kino ir televizijos pasaulyje.

Filmo „Vaikystė“ komanda.<br>AP nuotr.
Filmo „Vaikystė“ komanda.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 7:07 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:30 AM

Daugiausia „Auksinių gaublių“ gavo ir „Oskarų“ apdovanojimų favoritu tapo biografinė drama „Vaikystė“ („Boyhood“). Penkias nominacijas turėjusi juosta gavo tris apdovanojimus: už geriausią filmą dramą, taip pat už geriausią režisūrą (rež. Richardas Linklateris).

Neįprastas filmas, kurtas 12 metų su tuo pačiu aktorių kolektyvu ir vaizduojantis vaiko žengimą į suaugusiųjų pasaulį, taip pat atnešė geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimą Patricia Arquette.

„Šis filmas labai asmeniškas man...Ir mums labai svarbu, kad žmonės jį pamatė ir reagavo į jį labai asmeniškai“, – sakė R.Linklateris.

Septynias nominacijas turėjusi Alejandro Gonzalezo Inarritu juodoji komedija „Žmogus-paukštis“ („Birdman“) gavo tik du apdovanojimus.

„Žmogus-paukščio“, pasakojančio apie populiarumą praradusį kino aktorių, mėginantį atgaivinti karjerą teatro scenoje, pagrindinio vaidmens atlikėjas Michaelas Keatonas buvo pripažintas geriausiu miuziklo/komedijos aktoriumi, filmo režisierius Alejandro Gonzalezas Inarritu pelnė apdovanojimą už geriausią scenarijų.

„Visko teorija“, jaudinantis pasakojimas apie progresuojantį S.Hawkingo fizinį neįgalumą, atnešė geriausio dramos aktoriaus apdovanojimą britui Eddie'žiui Redmayne'ui, taip pat pelnė „Auksinį gaublį“ už geriausią garso takelį.

Geriausia komedija/miuzikliu pripažintas filmas „Viešbutis “Grand Budapest“ (The Grand Budapest Hotel) – stilinga vagystės istorija, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Ralphas Fiennesas.

Julianne Moore tapo geriausia dramos aktore, atlikusi vaidmenį filme „Ta pati Alisa“ (angl. „Still Alice“). Kiek netikėtai geriausia aktore komedijos/miuziklo kategorijoje tapo Amy Adams už vaidmenį filme „Didelės akys“ (angl. „Big Eyes“).

Geriausio užsienio filmo apdovanojimas keliauja į Rusiją – šioje kategorijoje triumfavo „Leviatanas“ (angl. „Leviathan“).

Britų aktorės Joanne Froggatt ir Ruth Wilson taip pat buvo apdovanotos. J. Froggatt paskelbta geriausia antro plano aktore televizijos serialų kategorijoje už vaidmenį „Dauntauno abatijoje“. R.Wilson suteiktas geriausios aktorės vardas televizijos dramoje „Romanas“.

„Auksiniais gaubliais“ apdovanojami kino filmai ir televizijos serialai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.