„Auksinis gaublys“ pranašaujamas ir dramai apie žurnalistus

Sekmadienį „The Beverly Hilton“ viešbutyje Beverli Hilse (Kalifornija) bus surengtos 73-osios „Auksinių gaublių“ apdovanojimo iškilmės. Manoma, kad jie – geriausi „Oskarų“, kurie bus teikiami vasario 28-ąją, pranašai.

„Auksinių gaublių“ ceremoniją ves komikas R.Gervaisas.<br>AFP nuotr.
„Auksinių gaublių“ ceremoniją ves komikas R.Gervaisas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 3:50 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:56 AM

Šiemetis šou neturėtų nuvilti – svaidyti savo kandžių juokelių grįžta britų komikas Ricky Gervaisas. Pasak žinovų, geriausios dramos apdovanojimas yra prognozuojamas filmui „Spotlight“ apie „The Boston Globe“ žurnalistus, atskleidusius seksualinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje. Tačiau varžybų baigties nuspėti neįmanoma.

„Manau, laimės „Spotlight“ , išaukštinantis žurnalistiką, nes tarp balsuojančių – maždaug 90 žurnalistų, – spėjo žurnalo „Variety“ apdovanojimų temų redaktorius Timothy Gray.

„Tačiau pinigų už tai nestatyčiau, nes yra ir kitų galimybių. Šiemet dėl laureatų – tikra nežinomybė“, – pridūrė redaktorius.

Tarp filmų, pretenduojančių į pagrindinius apdovanojimus, yra juosta apie lesbietišką meilę „Kerol“ (Carol), kurioje vaidina Cate Blanchett, trileris apie išlikimą „Hju Glaso legenda“ (The Revenant) su L.DiCaprio, šiurpus pasakojimas apie pagrobimą „Room“ bei vasaros blokbasteris „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“ (Mad Max: Fury Road).

Favoritas varžybose dėl geriausios komedijos apdovanojimo yra „Didžioji skola“ (The Big Short) pagal knygą apie finansinę 2007-2008 metų krizę.

Šioje kategorijoje taip pat varžosi „Džoja“ (Joy), „Marsietis“ (The Martian), „Ji – šnipė“ (Spy) ir „Be stabdžių“ (Trainwreck).

L.DiCaprio savo puikiu kailių medžiotojo Hugh Glasso vaidmeniu, atrodo, užtikrintai pretenduoja į geriausio dramos aktoriaus vardą.

Daugelis kritikų prognozuoja, kad 41 metų aktorius už šį vaidmenį gaus ir savo pirmąjį „Oskarą“.

„Tai jo metai“, – sakė GoldDerby.com steigėjas Tomas O'Neilas. Pasak jo, visi 17 šios apdovanojimus stebinčios svetainės ekspertų vienbalsiai prognozuoja L.DiCaprio pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.