Filmo „Galingieji reindžeriai“ recenzija: nevertas nei laiko, nei lėšų, nei kantrybės

„Galingųjų Reindžerių“ idėja prikeliama iš 90-tųjų letargo miego ir ją bandoma realizuoti su XXI amžiaus galingaisiais specialiaisiais efektais. Nors ir galimybės buvo neišmatuojamos, kai kurių idėjų tiesiog neįmanoma skoningai prikelti naujam gyvenimui arba… režisierius tiesiog nežino, kaip tas galimybes išnaudoti. Taigi šis projektas tampa puikiu pavyzdžiu, kodėl kai kurių filmų tiesiog nereikia stengtis perkurti. Na, bet apie viską nuo pradžių.

„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
„Galingieji reindžeriai“.<br>Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Justas Mockus (buvaukine.lt)

Apr 7, 2017, 12:46 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 11:39 PM

Filmas apie 5 paauglius, kurie apleistoje kasykloje randa ypatingus medalionus, kurie jiems suteikia super galių. Kol jie bando apsiprasti ir suprasti, kokia yra tikroji mįslingųjų medalionų paskirtis, paaiškėja, jog jie prieš milijonus metų priklausė kitai komandai, kuri žutbūtinėje kovoje stengėsi apginti visatą nuo nedorosios Ritos Repulsos. Tad ši misija dabar gula ant šių jaunuolių pečių, nes blogio valdovė prisikėlė kartu su jų rastomis galiomis.

Tad siužetiškai, kaip matoma, filmas iš karto fokusuoja perspektyvą, jog istorija bus paaugliams apie paauglius. Nors pirmosios dalys bei serijos buvo ne ką labiau idėjiškai besiskiriančios nuo dabartinės. Bet čia problema ne tame, kad filmas, rodosi, yra grynai orientuotas į paauglišką auditoriją. Ne, nuo to labai paprastai galima atsiriboti ir žiūrėti jį kaip pilnavertį veiksmo filmą. Tik visa bėda… 90 proc. filmo čia nieko konkretaus nevyksta!

Mažiausiai valandą visas filmas yra pritempinėjamas prie esminės filmo idėjos – tikrųjų „Galingųjų reindžerių“pasirodymo. Visą tą laiką jie šnekasi, pasistaipolioja su savo „galiomis“, tada dar šiek tiek pasišneka. Visą valandą visiškai absoliučiai nieko įdomaus nevyko. O kai pradėjo kažkas vykti, ten nieko irgi nieko įdomaus nebuvo. Nes, pirmiausia, žiūrovas jau buvo tiek „atkaltas“ tos įžanginės dalies, kad jau buvo nusispjauti – vyks kažkas toliau ar jau nebe.

Antra, susidarė įspūdis, jog jie taip stengėsi Prikelti senuosius reindžerius, kad jie netgi liepė jiems muštis būtent taip , kaip ir 90-tųjų filmuose – visiškai sumedėjusiais judesiais ir moline akrobatika. Tad galima tęsti ilgai ir nuobodžiai – visai kaip ir pats filmas – kodėl šiame siužete viskas yra taip blogai. Bet pereikim į kitus filmo kriterijus.

Filmo scenrijus čia taipogi neatliko jokios magiškos dalies. Jeigu režisierius nusprendė, kad didžiąją filmo dalį jie šnekės ir pažindinsis, tai galėjo tai kažkiek kokybiškiau pakoordinuoti. O dabar scenarijus buvo toks pats medinis, kaip ir jų kovos judesiai. Ir nors didžioji dalis filmų būna prasti, tačiau juos kažkaip pavyksta išsėdėti. Tačiau šis buvo vienas tų, kad tiesiog negalėjau sulaukti, kada jis baigsis ir išleis mane iš šios varganos adaptacijos.

Apie aktorius irgi sunku kažką gero pasakyti. Jų personažai visiškai nesiderino istorijos kontekste, atrodė kad jie lyg dėlionės detalės – tiesiog prievarta spaudžiami į jiems netinkamas vietas, ir dėl to visas kontekstas virsta visiška betvarke.

Šio filmo neišgelbėjo, net ir techninė dalis, ypatingai specialieji efektai. Kaip minėjau, po valandos lėkštų sapalionių žiūrovas jaučiasi jau tiek „atmuštas“, kad net nebeįdomu, kaip viskas baigsis. Ir kaip bebūtų gaila, spec. efektai tikrai buvo pakankamai kokybiški, tik jie pasimetė filmo ištemptume, prėskame idėjos adaptavime ir varganame aktorių pasirodyme.

Bijau kažką daugiau sakyti apie šį filmą, nes manyje jis paliko tik pyktį, kaip nevykusiai jis buvo prikeltas naujam gyvenimui su tokiomis neišsemiamomis tehnologijų galimybėmis. Labiausiai mane nustebino kai kurių internetinių portalų pakankamai teigiami vertinimai apie filmą. Tikriausiai čia paprasčiausiai buvo sėkmingai sužaista nostalgijos korta, nes daugeliui žmonių – ypatinga amerikiečių – ši frančizė buvo svarbi dalis brandos laikotarpio.

Todėl neapsigaukite, kai domėsitės šiuo filmu internete (čia tik pakankamai subjektyviai objektyvi mano nuomonė, gali būti, kad tame filme jūs gal ir atrasite savo nišą) ir matysite pakankamai stabilius įvertinimus. Jūs visados galite save išbandyti. Bet asmeniškai nerekomenduočiau jokiu atveju investuoti į šį filmą – nei laiko, nei lėšų, nei kantrybės.

buvaukine.lt/"="">buvaukine.lt/"" target="_blank">Buvaukine.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.