Teatro judėjimo „No theatre“ siūlymas: 7 valandos naktinio teatro „Kablyje“

Gegužės 10 d., penktadienį „No theatre“ kviečia teatro gerbėjus praleisti naktį teatre , tiksliau -  ne teatre, o aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys“. Nuo 22 val. iki 5 val. “Kablyje” vyksiantis renginys – tai bendras „No theatre“ ir Maskvos teatro organizacijos „Vot tebe“ (“Štai tau”) vienos nakties teatro maratonas. Jame žiūrovai pamatys  retai rodomą Vido Bareikio spektaklį-provokaciją „Mr. Fluxus, arba Šarlatanai?“,  taip pat susitiks su Valentino Masalskio vadovaujamu Klaipėdos jaunimo teatru, teatro naktinėtojams pristatysiančiu spektaklį „Batai“. Paryčiais renginį užbaigs „No theatre“ gedulinga komedija „No concert“.

Teatro judėjimui “No Theatre” netrūksta išradingumo.<br>K. Žičkytė
Teatro judėjimui “No Theatre” netrūksta išradingumo.<br>K. Žičkytė
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

May 9, 2013, 12:41 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:44 AM

„Maskvoje teko lankytis panašaus pobūdžio renginyje , kuriame per vieną naktį buvo parodyti net keli kultinio rusų dramaturgo ir režisieriaus Ivano Vyrypajevo spektakliai . Iš karto pradėjau galvoti apie panašaus pobūdžio renginį Lietuvoje.  Džiaugiuosi, kad susipažinus su Maskvos „teatrinių nemigų“ rengėjais tai tapo įmanoma“, - sakė teatro judėjimo „No theatre“ režisierius V. Bareikis.

Šis renginys nuties tiltą ne tik tarp Maskvos ir Lietuvos teatro gerbėjų , bet ir tarp Vilniaus ir Kauno "Fluxus" bendruomenių. Mat specialiai šiai teatrinei nemigai samdytas "Fluxus" autobusas sudarys galimybę atvykti ir kauniečiams.

Nuo Kaune esančios "Fluxus ministerijos" apie 20 val. pajudėsiantis autobusas atgabens žiūrovus iki “Kablio” ir rytą parveš atgal. Per visą kelionę žiūrovai galės stebėti autobuse rodomus "Fluxus" filmus ir paragauti specialiai paruošto "Fluxus" maisto.

„Nuo pat  teatrinių nemigų pradžios svajojau, kad pavyks šį renginį surengti ir savo gimtinėje. Žinoma, Maskvos ir Vilniaus teatrinis kontekstas labai skiriasi, bet manau , kad tiek Rusijoje,  tiek Lietuvoje yra daug smalsių ir tikro teatro išsiilgusių žmonių, kurie mielai apsilankys šioje naktinėje teatro šventėje”, – sakė iš Lietuvos kilusi ir Maskvoje gyvenanti  „Teatrinių nemigų“ rengėja Ksenija Orlova.

Per pertraukas tarp spektaklių klube  “Kablio“ fojė bus surengti gyvos muzikos pasirodymai.

„Taip jau sutapo, kad per parą scenoje teks praleisti apie septynias valandas, nes prieš teatrinės nemigos spektaklius dar turėsiu 2,5 valandos pasirodymą Marijampolėje. Todėl kol kas neįsivaizduoju, kaip jausimės ketvirtą valandą ryto rodydami spektaklį  „No concert“. Praėjusiais metais viešėdami Vokietijoje būtent naktinėmis repeticijomis pradėjome repetuoti spektaklį „Kovos klubas“ . Keldavomės antrą ir baigdavome šeštą valandą ryto, ir viskas tik dėl to, kad pajustume pagrindinį personažą kankinusios nemigos atmosferą. Tačiau jau po kelių šio eksperimento dienų supratome, kad naktinis teatras turi  keistų niuansų. Po trečios valandos nakties tekstas tiesiog dingsta iš galvos, stebėti kolegų nebeįmanoma, o apie 4 val. 30 min. įsijungia tiesioginis ryšys su kosmosu. Būtent tuo metu per teatrinę nemigą ir rodysime „No concert“, - juokėsi „No theatre“ aktorius Dovydas Stončius.

Per šiuos metus „No theatre" Jaunimo teatre sukūrė jaunimo dėmesio sulaukusį spektaklį „Kovos klubas“ pagal JAV rašytojo Chucko Palahniuko romaną.  Vilniaus ir kitų miestų publikai parodyti ankstesnieji „No theatre“ darbai, pradėtos repetuoti ateinančio sezono premjeros.  Jau spalio mėnesį pasirodysiantis spektaklis „Nematomi monstrai“ pagal Ch. Palahniuko to paties pavadinimo romaną pradės ketvirtąjį „No theatre" sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.