Kultūros sostinės metų palikimas – festivalis „Bonjour, maestro“

Šį savaitgalį Panevėžys atsisveikina su Lietuvos kultūros sostinės titulu. Penktadienį mieste prasidėjo paskutinis tam skirtas renginys – iki sekmadienio truksianti kalėdinė mugė.

Panevėžyje pavyko prancūziškos dvasios festivalis „Bonjour, maestro“ - jis bus rengiamas ir kitais metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Panevėžyje pavyko prancūziškos dvasios festivalis „Bonjour, maestro“ - jis bus rengiamas ir kitais metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:14 AM

Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė BNS sakė, kad Žagarei kultūros sostinės vardą perduosiantis Panevėžys su šiuo titulu atsisveikina įgijęs naują teatro festivalį, kurį planuojama rengti kiekvienais metais. Be to, kultūros sostinės proga pavyko prikelti kultūros žurnalą „Senvagė“.

„Nauji dalykai ne visada prigyja, todėl rizikinga rengti naujus renginius, tačiau prancūziškos dvasios festivalis  „Bonjour, maestro“  pavyko ir mes jį planuojame kitais metais. Turėjome ir dar vieną projektą – 20 metų Panevėžys neturėjo savo kultūrinės spaudos. Buvo fragmentiškų straipsnių spaudoje, bet kultūrinio žurnalo neturėjome. Ir būtent kultūros sostinė suteikė galimybę atgimti po 20 metų istorijos ir kultūros žurnalui „Senvagė“. Planuojame, kad jis tikrai nemirs, leisime jį du kartus per metus ir šiuo atgaivinimu labai didžiuojamės“, – kalbėjo L.Krasauskienė.

Per šiuos metus Panevėžys taip pat pasipuošė dviem skulptūromis, mieste bus atidaryta nauja erdvė parodoms.

Pasak L.Krasauskienės, per šiuos metus pavyko padaryti kultūrą matomesnę, paskatinti panevėžiečius ne tik dažniau dalyvauti kultūros renginiuose, bet ir labiau didžiuotis savo miestu.

„Prisidėjo daug tokių renginių, kurie nebuvo planuoti. Žiūrint Vasario 16–osios koncertą jautėme: mes, panevėžiečiai, mylime savo miestą ir tą idėją puoselėjome visus metus“, – pasakojo organizatorė.

Anot jos, vienas netikėtų dalykų buvo idėja „Auksinius scenos kryžius“ įteikti ne Vilniuje, o Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre.

Rengdamasis tapti Lietuvos kultūros sostine Panevėžys planavo, kad didelę dalį lėšų surinks iš rėmėjų ir bilietų. L.Krasauskienės teigimu, šiuos planus įvykdyti pavyko – surinkta apie 400 tūkst. litų. Prie švenčių mieste prisidėjo per 80 privačių rėmėjų.

Šeštadienio vakarą „Cido“ arenoje Panevėžio miesto meras Lietuvos kultūros sostinės vardą simbolizuojantį medį iškilmingai perduos Žagarės miesto atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.