„Sostinės dienos 2016“: šventės renginiai vaikams ir šeimoms

Smagūs žaidimai ir atrakcionai, jauniausių džiazo grupių pasirodymai ir net pasiplaukiojimas baseine visiškai nesušlapus – šios ir dar daugybė kitų pramogų „Sostinės dienose“ lauks šeimų su mažaisiais vilniečiais. Šeimų parku virtusiame Bernardinų sode atmosferą kaitins ir Pasienio tarnybos kinologų bei jų šunų pasirodymai, VRM pučiamųjų orkestro koncertai, o Katedros aikštėje pirmą kartą „Sostinės dienose“ vyks tradicinis UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“.

Sostinės dienose bus ką veikti ir vaikams.<br>Rengėjų nuotr.
Sostinės dienose bus ką veikti ir vaikams.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:26 AM

Rugsėjo 2-4 dienomis vyksiančių „Sostinės dienų“ metu visas Bernardinų sodas bus užleistas šeimoms ir tiems miestiečiams, kurie yra sostinės ateitis, – vaikams. Čia veiks Mokslinis šou „Atradėjas“, bus piešiami nuotaikingi šaržai, bus įrengtas atrakcionas „Turnikas“, galima bus pamiklinti smegenis žaidžiant milžiniškais aikštės šachmatais ir kt.

Be to, Bernardinų sode ir Pilies skvere (anksčiau vadinamame Sereikiškių parke) „Sostinės dienų“ savaitgaliui įsikurs tirai, karuselės, traukinukas, stovės milžiniški batutai, o patys drąsiausi mažieji vilniečiai galės net išbandyti šokinėjimą guminiais lynais.

Bet didžiausiu nuotykiu vaikams turėtų tapti pasiplaukiojimas dideliuose baseinuose įlindus į gigantiškus, daugiau nei 2 m skersmens, plastikinius burbulus. Ir tai tikrai dar ne visos pramogos, kurios Bernardinų sode laukia šeimų „Sostinės dienų“ metu.

Specialiai įrengtoje scenoje šeštadienį ir sekmadienį jauniausios džiazo grupės džiugins vilniečių šeimas ne tik populiariomis džiazo melodijomis, bet ir subtiliomis improvizacijomis, taip praturtindamos žydinčio Bernardinų sodo atmosferą. Čia pasirodys Ievos Paniulaitytės ir Mindaugo Stumbro kvartetai, Five Arm,  TDT, Katarsis,  Bete Smate, Made 234 ir kiti jaunieji džiazo muzikos atlikėjai.

Rugsėjo 3 dieną, šeštadienį nuo 12.00 iki 15.00 val. savo sugebėjimus demonstruos Pasienio tarnybos kinologai su šunimis, vyks saugaus eismo edukaciniai užsiėmimai vaikams, koncertuos reprezentacinis VRM pučiamųjų orkestras, o Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai nuo 16.00 iki 18.00 val. prie Katedros aikštės demonstruos įspūdingą savo įrangą – net 30 metrų aukščio keltuvą, kuriuo pasikelti galės ir jaunieji vilniečiai, teisingai atsakę į gaisrininkų viktorinos klausimus.

Rugsėjo 3 d., šeštadienį, nuo 12 val. kilniam tikslui visus sukvies pirmą kartą „Sostinės dienose“ rengiamas UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Tai didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje, kurio oficiali globėja – Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Septintąjį kartą Lietuvoje rengiamas UNICEF vaikų bėgimą šiemet lydi šūkis „bėgsiu už maistą“. Jis skiriamas nuo bado išsekusiems Mozambiko vaikams. Šią Afrikos valstybę kankina dižiausia sausra per pastaruosius 30 metų, dėl kurios iki metų pabaigos pavojus gali iškilti daugiau nei 70 tūkst. vaikų gyvybėms.

UNICEF vaikų bėgime „Už kiekvieną vaiką“ bus varžomasi trijose amžiaus kategorijose, tad prie kilnaus tikslo galės prisidėti ir dvylikamečiai, ir vos poros metukų sulaukę vilniečiai.

Kiekvienam mažajam bėgikui bus įteikti specialūs marškinėliai, bėgime su savo atžalomis dalyvaus ir medalius vaikams teiks UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai – disko metikas Virgilijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, aktoriai Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, Giedrius Savickas, Vytautas Rumšas, Jokūbas Bareikis, dainininkai Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, futbolininkas Deividas Česnauskis bei daugybė kitų žinomų sporto ir pramogų pasaulio žmonių.

Sostinės dienos 2016“ vyks rugsėjo 2–4 dienomis. Visi renginiai nemokami. Daugiau informacijos ir festivalio programa www.sostinesdienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.