LNOBT staigmenos mugėje „ArtVilnius’21“: kvėpavimo pamoka ir žvilgsniai pro rakto skylutę

Savaitgalį lankydamiesi šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’21“ būtinai raskite Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro stendą 5.30, kurį lengvai atpažinsite iš mugės praeivius atspindinčių veidrodžių.

Žvilgsnis į teatrą. Instaliacija. LNOBT stendas meno mugėje „ArtVilnius'21“.<br>M.Aleksos nuotr.
Žvilgsnis į teatrą. Instaliacija. LNOBT stendas meno mugėje „ArtVilnius'21“.<br>M.Aleksos nuotr.
Gediminas Šeduikis, LNOBT.<br>M.Aleksos nuotr.
Gediminas Šeduikis, LNOBT.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Baltrušaitytė, LNOBT

2021-10-14 13:17

Šeštadienį, spalio 16 d. 15 val. mugės Konferencijų salėje pakviesime į diskusiją „Opera kaip Lietuvos įvaizdžio eksporto įrankis“, o 17 val. vyksiančioje atviroje pamokoje specialistė iš Honkongo Genesis Day Lagasca visus mokys gydomojo kvėpavimo pratimų.

„Galvojant apie tai, kaip išrankius „ArtVilnius’21“ lankytojus sudominti LNOBT stendu, kilo mintis parengti instaliaciją, kuri leistų mūsų spektakliuose sukauptą patirtį pristatyti kaip meno objektą. Stendo išorėje matysite mugės lankytojus atspindinčią veidrodinę dekoraciją. Veidrodžiai – tai ir „operinės“ prabangos, ir juose atspindėtos kasdienybės ženklas.

O teatre kasdienybė būna visokia – ir lengva, ir sunki, ir komiška, kartais – tiesiog nepakeliama. Į ją visus smalsuolius stende kviesime dirstelėti pro rakto skylutę: vienoje „akutėje“ kiaurą dieną matysite gyvai transliuojamą LNOBT Didžiosios baleto salės, kitoje – pagrindinės teatro scenos vaizdą. Taigi pro vieną rakto skylutę matysite premjerai rengiamų baletų „Šventasis pavasaris“ ir „Pragiedrėjusi naktis“ repeticijas, o pro kitą penktadienio bei šeštadienio vakarais bus galima stebėti „Fausto“ spektaklių pradžią“, – pasakoja stendo bei instaliacijos idėjos autorius Gediminas Šeduikis.

Šeštadienį mugėje „ArtVilnius‘21“ vyks LNOBT organizuojama konferencija „StageArt: Vilnius‘21“. Jos tikslas – padėti pamatus 2022 m. vyksiančiam tarptautiniam forumui, suvienijant aktyviai veikiančių Lietuvos, Latvijos, Estijos, o ateityje – ir Šiaurės šalių scenos menų profesionalų kompetencijas. Šis forumas, kaip ir konferencija „StageArt: Vilnius‘21“, yra projekto, skirto 2023 m. minimai Vilniaus 700 metų sukakčiai pažymėti, renginių programos dalis.

Spalio 16 d. 15 val. mugės lankytojus kviečiame į „Litexpo“ Konferencijų salėje vyksiančią diskusiją „Opera kaip Lietuvos įvaizdžio eksporto įrankis“. Joje dalyvaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas, kiti šalies kultūros lauko atstovai. Diskusiją bus galima stebėti ir LNOBT „Facebook“ paskyroje bei „YouTube“ kanale.

Tą pačią dieną 17 val. „Litexpo“ Konferencijų salėje prasidės atvira pamoka „Įkvėpk gyvenimo“, skirta persirgusiems koronavirusu ir ne tik. Joje gydomojo kvėpavimo specialistė Genesis Day Lagasca iš Honkongo pademonstruos, kokiais kvėpavimo pratimais galime pagerinti savo savijautą.

Po pamokos vyks diskusija „Kaip medicinos mokslas gali prisidėti prie operos (bel canto) meno raidos“, kurioje dalyvaus gydytojas-otorinolaringologas Virginijus Ulozas, gydytoja-laringologė Austėja Pečeliūnienė, dainininkai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriai Asta Krikščiūnaitė ir Vladimiras Prudnikovas.

Šeštadienio vakarą, 19 val., „Litexpo“ Konferencijų salėje lauksime besidominčiųjų ne tik teatro menu, bet ir žaidimais: diskusiją „Opera ir žaidimai. Žaidimai ir opera“ LNOBT pristato kartu su Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.