Teisėjų taryba sutiko iš N. Venckienės paimti mantiją (papildyta)

Teisėjų taryba penktadienį pritarė Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės atleidimui iš darbo. Kad pagrindinei pedofilijos bylos veikėjai reikia nusivilkti teisėjos mantiją balsavo 15 Teisėjų tarybos narių, du buvo prieš.

N. Venckienė yra pateikusi prezidentei Daliai Grybauskaitei prašymą atleisti iš darbo.<br>J. Stacevičius
N. Venckienė yra pateikusi prezidentei Daliai Grybauskaitei prašymą atleisti iš darbo.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-06-29 15:34, atnaujinta 2018-03-18 14:52

Į Teisėjų tarybos posėdį, lydima savo tetos Audronės Skučienės atvyko ir pati N. Venckienė. "Žurnalistai, kaip jums ne gėda, čia tiek teisėjų karjeros laiptais kylančių, o jūs mane viena filmuojate", - prieš posėdį žurnalistams aiškino N. Venckienė.

Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius svarstant N. Venckienės atleidimo iš pareigų klausimą nusišalino. "N. Venckienė aiškina, kad ji teisme dirbti negali tik dėl manęs, dėl mano asmenybės, todėl aš nusišalinu", - motyvavo jis, Kauno apygardos teismo teisėjai dar būnant už durų.

"Teisėjau, o kokie motyvai?", - išgirdusi tai, paklausė į salę įėjusi N. Venckienė. G. Kryževičius ją įspėjo, kad jei teisėja ir toliau įvedinės destrukciją, ką esą nuolat daro, bus imtasi atitinkamų priemonių, kad Teisėjų tarybos darbas nebūtų trukdomas.

Nežinia, ar šie jo žodžiai paveikė N. Venckienę, tačiau ji kalbos posėdyje nerėžė. Tepasakė, kad nori būti atleista iš darbo savo noru.

Vėliau dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo žurnalistams aiškino, kad G. Kryževičiaus nušalinimas yra tik reklaminis žingsnis ir dėkojo prezidentei Daliai Grybauskaitei, kad ši jos neatleido anksčiau, kai tai siūlė Teisėjų garbės teismas, nes esą tik taip klanas negalėjo su ja susidoroti. "Ji yra vienintelė, kuri kovoja su korumpuota sistema", - D. Grybauskaitę liaupsino N. Venckienė.               N. Venckienė atsistatydinimo pareiškimą prezidentei įteikė trečiadienį, nepraėjus ir parai, kai Seimas patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir panaikinimo jos kaip teisėjos teisinę neliečiamybę.

Seimui leidus patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, ji pareiškė, kad pati planavo nusivilkti teisėjos mantiją, nes esą negali dirbti, kol Teisėjų tarybai vadovauja Aukščiausiojo teismo pirmininkas G. Kryževičius, N. Venckienę išvadinęs teismų sistemos pūliniu.

N. Venckienei prokuratūra planuoja pateikti įtarimus dėl penkių jos galimai padarytų nusikalstamų veikų – nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui ir nesunkaus jo sužalojimo, trukdymo antstolei vykdyti savo pareigas ir piktnaudžiavimo globėjos pareigomis darant buvusiai globotinei psichologinį poveikį.   Didžiausia įmanoma bausmė dėl šių nusikaltimų padarymo yra 5 metai laisvės atėmimo. N. Venckienės apklausas ir įtarimų pareiškimus prokurorai planuoja pradėti kitą savaitę.

Pati N. Venckienė teigia, kad keliaus į politiką ir jau turi bilietą į Seimą. Politikavimo pilnas ir jos atsistatydinimo pareiškimas. Ji daug kalba apie krizę, moralę, klanus, korupciją, grėsmę Tėvynei, skundžiamasi, kaip ji sąžiningai dirbo, neėmė kyšių, kovojo su pedofilų klanu, o šis stengėsi ją „nualinti“ ir palaužti.

Nepamiršta liko ir jos pačios bei jos šalininkų sukurta legenda apie mistinę psichotropinę „kaldrytę“, kurios paveikta Laimutės Stankūnaitės dukra autobusiuke matė aštuonias rankas.

„Baisiausia yra tai, kad toks sąmoningas tiesos deformavimas tampa galimas pačiu didžiausiu mastu, kad jis, tiesiog akivaizdžiai perregimas ir matomas visų Lietuvos žmonių, lig šiol ,,nematomas“ pačių aukščiausių Lietuvos valstybės teisinių institucijų – Teisėjų tarybos, Teisėjų garbės teismo, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo. Nei Generaliniam prokurorui, nei Aukščiausiojo Teismo pirmininkui G. Kryževičiui, nei Teisingumo ministrui R. Šimašiui ,,nematomas“ ir ,,negirdimas“ septynis kartus ,,neisiu“ išklykęs mažametis vaikas, kuriam užmesta „kaldra“ ant galvytės, spiegiantis išneštas iš savo gimtų namų, vėliau kaukėtų apsaugininkų autobusiuke matęs ,,aštuonias rankas“, ,,nematoma“ nei prievarta prieš teisėją, nei brutalus fizinis susidorojimas su Lietuvos žmonėmis, nei išniekinta valstybės heraldika – jos trispalvė.

Matoma ir girdima tik viena – ,,negražūs“ Neringos Venckienės žodžiai, o kai dėl jų iš teisėjos darbo nepasiseka pašalinti ,,pūlinio“, pradedamos kurpti kvazibylos. Neabejotinai – vėlgi diskredituojančios visą šalies teisinę sistemą“, - rašo N. Venckienė savo atsistatydinimo pareiškime.

Dekretą dėl N. Venckienės atleidimo turės pasirašyti D. Grybauskaitė. Tai greičiausiai bus padaryta penktadienį, nes Kauno apygardos teismo teisėja ją iš darbo atleisti prašo nuo pirmadienio, liepos 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.