Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną D. Grybauskaitė ragino garsinti Lietuvos vardą

Mindaugo karūnavimo dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo iškilmingoje vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje, kurioje pasveikino lietuvių tautą. Kreipdamasi į Lietuvos žmones šalies vadovė pabrėžė, jog Liepos 6-oji - tai diena, kuri mūsų šaliai įžiebė viltį ir sukūrė pareigą rūpintis savo valstybe.

Šalies vadovai ir garbūs šventės svečiai buvo gerai nusiteikę.<br>R. Danisevičius
Šalies vadovai ir garbūs šventės svečiai buvo gerai nusiteikę.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:30 AM

„Tokios dienos kaip ši primena mums, kad valstybė - tai karūna, kurią kasdieninėmis pastangomis reikia pelnyti patiems. Šiandien dirbdami ir kurdami mes lemiame tai, kad čia, aikštėje, susirinkę vaikai perduotų ne mažiau vilties, meilės ir atsakomybės tėvynei kitoms kartoms, nei jos paveldėjome mes. Tai mūsų pareiga tradicijai, kurią pradėjo Mindaugas prieš beveik 760 metų“, - sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Liepos 6-oji įprasmina Lietuvos apsisprendimą kurti savo kelią. Prezidentės teigimu, tokį kelią prieš šimtmečius pasirinko Mindaugas, sujungęs Lietuvos žemes ir žmones bei įžiebęs viltį šimtmečiams į priekį, kad lietuviai gali, nori ir privalo turėti savo valstybę.

Kreipdamasi į lietuvių tautą šalies prezidentė teigė, kad nors nėra aiški konkreti Mindaugo karūnavimo vieta, nesunku įsivaizduoti, kad šią ceremoniją anuomet galėjo lydėti dainos. Jos skambėjo įvairiais mūsų žmonių ir šalies gyvenimo etapais. Jos lydi mus ir šiandien dėl po visą Vilnių tris dienas aidėsiančios Lietuvos moksleivių dainų šventės.

„Kelias dienas moksleiviai džiugins Lietuvą savo dainomis ir šokiais. Patirdami begalinį buvimo kartu džiaugsmą ir jausdami, kaip vienas balsas virsta galingu choru, vienas judesys išjudina minią. Linkiu tokios energijos, vienybės ir įsiklausymo mums visiems dalyvaujant savo valstybės gyvenime“, - sakė šalies vadovė.

Pasveikinusi visame pasaulyje esančius lietuvius, prezidentė paragino visus ne tik švęsti šią Liepos 6-ąją, bet kartu kurti Lietuvą ir garsinti jos vardą.

Penktadienį Lietuvoje Valstybės dienos renginiai susipins su Moksleivių dainų šventės renginiais.

Prieš vidurdienį Gedimino prospektu žygiavo Lietuvos moksleivių dainų šventės dalyvių vėliavų eisena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.