Po alaus – ir himnas skambesnis

Pagaliau plūstelėjus karščiams per ilgąjį savaitgalį apie pusę milijono poilsiautojų sulaukusi Palanga jau gali vadintis ne tik vasaros, bet ir alkoholinių gėrimų sostine.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 10, 2012, 8:54 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:19 AM

Kurorto kavinėse alus ir stipresni gėrimai liejosi upėmis.

Verslininkai visus dar pastovinčius ant kojų girdė iki paryčių, o išpilstytų gėrimų kiekį skaičiavo tonomis.

Tad nenuostabu, kad Palangoje siautėjo alkoholio priplempę jaunuoliai. Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai į policijos komisariatą nespėjo vežti gatvėse svyruojančių jaunuolių.

Nebesusivokiantys, kur esą, pergėrę „poilsiautojai” ne tiktai daužė vienas kitą, bet ir narsiai kibo į atlapus policininkams.

Žinoma, išgėrus – daugiau drąsos. Kita vertus, ko norėti iš pasilinksminti į Palangą besiveržiančios tautos, jeigu ir buvęs vidaus reikalų ministras R. Palaitis neišlenkęs alaus bokalo negieda Lietuvos himno.

Praėjusią savaitę Liberalų ir centro sąjungos atsakingasis sekretorius R. Palaitis viename socialiniame tinkle bendražygius, jiems prijaučiančius ir visus lietuvius pakvietė kartu atšvęsti Valstybės dienos.

„Kviečiu 20 val. visus į barą alaus bokalo. 21 val. visi kartu su tauta eisime sugiedoti „Tautiškos giesmės” į Jūratės ir Kastyčio skverą”, – viliojo politikas.

Iš tiesų liepos 6-ąją, visai tautai rengiantis giedoti Lietuvos himną, J. Basanavičiaus gatvėje visiems matant R. Palaitis su partijos kolegų būreliu išlenkė po bokalą alaus dėl drąsos. Ir patraukė giedoti.

Atrodo, perskaičiusių politiko skelbimą buvo nemažai. Prie vieno stalo su eksministru visi netilpo, tačiau pasekę jo pavyzdžiu ir persistengę tą vakarą pripildė policijos komisariato areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.