A. Kaušpėdas: „Lietuva nebus zombių milijonierių kraštas“

Oficialioje Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymo ceremonijoje visuomenės veikėjas ir grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas ragino Lietuvos ir pasaulio lietuvių jaunimą vienytis ir tapti narsių riterių tauta.

Į oficialią Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymo šventę atvyko ir šalies vadovai – prezidentė D. Grybauskaitė ir premjeras A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
Į oficialią Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymo šventę atvyko ir šalies vadovai – prezidentė D. Grybauskaitė ir premjeras A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 13, 2012, 2:18 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:39 AM

„Sovietmečiu rengtuose „Roko maršo“ festivaliuose buvo be galo gera ant nuogos krūtinės prisiklijuoti Lietuvos herbą Vytį. Tai riterio simbolis, narsos ir išsivadavimo ženklas, lydėjęs ir įkvėpęs mus kilti ir išsivaduoti. Tikiuosi, kad jaunosios kartos lietuviai turės širdyje savo tautos simbolį, nepamirš savo šaknų, neišsibarstys ir neleis numirti mūsų šaliai“, - lietuvius vienytis įkvėpė A. Kaušpėdas.

Pasak A. Kaušpėdo, tik jaunieji lietuviai gali išsaugoti Lietuvos dvasią ir skleisti gerovę. „Nenorėkite būti vien turtais aptekę zombiai, turėkite savo asmenybę, ugdykite lietuviškumo, vienybės jausmą. Būkite verslūs, bet neužmirškite savo prigimties, tautos ir šaknų. Dalinkitės gerumu, nes tik taip galėsite būti riteriais milijonieriais ir Lietuva nebus vien savanaudžių, pinigais aptekusių zombių tauta.“

Į oficialią Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymo šventę atvyko ir šalies vadovai – prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Andrius Kubilius.

Gausiomis ovacijomis susirinkusios minios jaunuolių sutikti vadovai pasveikino pasaulio lietuvius festivalio atidarymo proga bei išreiškė savo viltis ir svajones.

„Tikiuosi, kad jūs, pasaulio lietuviai, sukursite tokią ateitį, kuria galėsime didžiuotis“, - sveikinimo kalboje akcentavo A. Kubilius. Premjeras viliasi, kad išsipildys ir kita jo svajonė – Lietuvos krepšinio rinktinės pergalė Londono olimpiadoje.

Prezidentė D. Grybauskatė prisiminė, kad pati ne vienerius metus dirbo užsienyje ir noras padėti savo šaliai privertė sugrįžti į gimtąjį kraštą. „Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad tokie grandioziniai renginiai pagaliau vyksta ir Lietuvoje. Malonu matyti čia susirinkusiu jaunus lietuvius – mūsų ateities kūrėjus“, - trumpoje sveikinimo kalboje akcentavo prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.