Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime dalyvavę lietuviai: pirmas blynas neprisvilo

Sekmadienį baigėsi pirmasis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas (PLJS).

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė, Aurimas Abišala

Jul 15, 2012, 10:59 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 AM

Visas keturias renginio dienas vyko diskusijos mokslo, kultūros, verslo ir politikos temomis, vyko koncertai ir sporto varžybos.

Anot renginio organizatorių, į PLJS suvažiavo per 3 tūkst. dalyvių iš daugiau nei 30 pasaulio šalių.

Renginyje dalyvavo žinomi verslininkai, mokslininkai, atlikėjai, prezidentas (2004 – 2009) Valdas Adamkus ir dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Taip pat pranešimą skaitė Kosta Rikos prezidentas (1994 – 1998) Jose Maria Figuerezas.

Netoli Prienų esančiame Visuomenės harmonizavimo parke įsikūrę dalyviai tikino, kad tokių renginių reikia daugiau, ir nematė problemos laikinoje emigracijoje.

Anot jų, blogiausia yra tada, kai žmogus išvažiavęs spjauna į viską ir niekados nebegrįžta į Lietuvą. O jei yra sugrįžtama, kad ir kartą per metus, ir pasidalinama užsienyje sukaupta patirtimi – viskas tvarkoje.

"Kai supranti, kad pats esi atsakingas už savo gyvenimą ir gerovę, įgauni labai daug pasitikėjimo savimi ir noro veikti. Tada gali pakeisti net pačias nepalankiausias aplinkybes, įžvelgi galimybes, kurių kiti per savo pesimizmą nemato. O kai sutinki gausybę panašiai mąstančių ir susivokusių žmonių, pasaulis atrodo dar šviesesnis, o Lietuva - pati geriausia šalis ką nors kurti, įgyvendinti savo svajones.

Savimi ir kitais pasitikintys žmonės kartu gali sukurti labai daug, tarsi išplėsti Lietuvą, lietuvybę visame pasaulyje. Juokas juokais, bet sutikęs daugybę lietuvių iš įvairių pasaulio šalių, galiu pasakyti, kad visas pasaulis - tai Lietuva", - tikino naujų bendraminčių renginyje radęs Laimonas iš Garliavos.

Jam pritarė Simona iš Vilniaus: "Puiku, kad yra tokių gražių vietų, kur gali susirinkti daugybė žinomų žmonių, tikri lyderiai, kuriantys gerovę sau, valstybei, pasauliui. Juk lietuviams dažnai prikaišoma, kad esame užsidarę savo kevale. Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas mus išlaisvina iš vidinių mąstymo varžtų".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus