D. Grybauskaitė apie meškiukų akciją: „Nereikia meluoti, nereikės nusišnekėti ir išsisukinėti“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2012, 1:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:36 AM

„Nereikia meluoti, nereikės nusišnekėti ir išsisukinėti“, - žurnalistams Širvintose sakė prezidentė, paklausta apie Lietuvos institucijų reakciją ir Baltarusijos prezidento grasinimus. Kam adresuotos šios pastabos, prezidentė nedetalizavo.

D. Grybauskaitė taip pat teigė, kad atlikus tyrimą dėl Lietuvos sienos kirtimo „informacija pilnai bus pateikta Lietuvos visuomenei bei Švedijos teisėsaugai“.

BNS paklausta, ar Lietuva turi suteikti teisinę pagalbą Baltarusijai, prezidentė atsakė: „Aš pasakiau dėl sienos kirtimo“.

Švedų viešųjų ryšių kompanija praeitą mėnesį paskelbė, kad liepos 4 dieną iš Lietuvos keli aktyvistai įskrido į Baltarusiją nedideliu lėktuvu ir išmėtė tūkstantį pliušinių meškiukų su šūkiais už žodžio laisvę. Internete išplatinti, jų teigimu, tai patvirtinantys vaizdo įrašai.

Lietuvos institucijos teigė nebuvusios informuotos apie tokį švedų skrydį, o karinės oro pajėgos teigė nefiksavusios valstybės sienos pažeidimo. Iš pradžių buvus tokį skrydį neigė ir oficialios Baltarusijos oficialiosios tarnybos.

Tačiau po incidento praėjus kiek mažiau nei mėnesiui, autoritariškai šalį valdantis prezidentas Aliaksandras Lukašenka atleido oro pajėgų ir pasienio apsaugos vadus. Be to, Minskas po to kreipėsi į Lietuvą teisinės pagalbos prašymu padėti ištirti sienos kirtimo atvejį, o pats A. Lukašenka rugpjūčio pradžioje pareiškė, kad „Lietuvai dėl to maža nepasirodys“.

Lietuvos teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl valstybės sienos kirtimo pradėjo rugpjūčio 14 dieną. Tyrimas atliekamas Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, jį kontroliuoja Generalinė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.