Prezidentė įgėlė Vyriausybei už sraigtasparnius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

D. Grybauskaitė sako, kad sraigtasparnių reikia, tačiau pinigų siūlo ieškoti kitur.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
D. Grybauskaitė sako, kad sraigtasparnių reikia, tačiau pinigų siūlo ieškoti kitur.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2012, 6:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:29 AM

„Norėčiau patvirtinti, kad tikrai sraigtasparnių reikia, bet jiems rasti kitų šaltinių tikrai reikėjo, ir tokio sprendimo priiminėti nebuvo galima“, - žurnalistams Širvintose sakė prezidentė.

Vyriausybės vykdomą pastatų renovavimo programą šalies vadovė pavadino „sunkiausiai ir blogiausiai vykdoma programa“.

„Renovacijos programa šios Vyriausybės buvo sunkiausiai vykdoma ir blogiausiai vykdoma programa, todėl jos sąskaita daryti kažką kita tikrai nereikėtų“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Premjeras Andrius Kubilius prieš kelias dienas pareiškė, kad, nepaisant kai kurių politikų kritikos, Vyriausybė neketina atsisakyti planų už laiku nepanaudotas būsto renovavimui skirtas ES paramos lėšas įsigyti tris gelbėjimo sraigtasparnius. Pasak jo, nepanaudojus laiku europinės paramos, Lietuvai tektų ją grąžinti.

Ministras pirmininkas sakė, kad lėšų daugiabučių renovacijai pakaks - premjero žodžiais, “kiek bus daugiabučių namų renovavimo projektų, tiek bus finansuojama“.

Iš viso iki 2015 metų daugiabučių renovacijai turėtų būti įsisavinta apie 514 mln. litų, tačiau Europos investicijų bankas (EIB) paskaičiavo, kad Lietuvai pavyks įsisavinti apie 376 mln. litų.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, trys sraigtasparniai reikalingi paieškos ir gelbėjimo funkcijai, kuri yra įstatymais priskirta Lietuvos kariuomenei. Karinės oro pajėgos nuolat budi ir šią funkciją atlieka visą parą ir visus metus sausumoje ir jūroje.

Šiuo metu Karinės oro pajėgos eksploatuoja šešis sraigtasparnius MI-8, kurių naudoti nebus galima po 2016 ir 2017 metais.

Kai kurie gynybos ekspertai perspėjo, kad jei Lietuva neįsigys sraigtasparnių, gali sutrikti NATO vykdoma oro policijos misija Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.