Po pedagogų streiko Zarasuose - atsakomybės už stresą paieškos

Zarasų pedagogų streikas nuo pirmadienio visiškai nutraukiamas. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimas taip pat atšaukia mitingą, planuotą šį penktadienį.

Pamokos Zarasų mokyklose vyksta nuo ketvirtadienio.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Pamokos Zarasų mokyklose vyksta nuo ketvirtadienio.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2012, 10:54 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:14 AM

Praėjusį penktadienį įvykusiame Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdyje beveik vienbalsiai pritarta visiems susitarimo punktams, kurie rugsėjo 26 d. buvo patvirtinti LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo ir savivaldybės mero parašais. „Šiandien tai – laimėjimas, - sakė LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo pirmininkas Andrius Navickas. - Kaip bus toliau, matysim. Bet kokiu atveju, ateityje jau bus lengviau“.

Sustabdytas mokyklų valgyklų privatizavimas, skirta papildomų lėšų Zarasų sporto ir meno mokykloms, pakoreguotas mokinių pavėžėjimo grafikas, pagaliau pritarta teritorinei kolektyvinei sutračiai.

Svarstant klausimą dėl teritorinės kolektyvinės sutarties tarybos narys Petras Popovas kvietė merą numatyti atsakomybę už tai, kad buvo susidariusi nevaldoma situacija. „Kažkas turi atsakyti už stresinę kelių savaičių situaciją“, - sakė jis ir minėjo, jog už bendrąjį ugdymą tiesiogiai yra atsakingas savivaldybės administracijos direktorius.

Jam pritarė ir Rolandas Urniežius. Jis taip pat padėkojo streikavusiesiems mokytojams ir kitiems mokyklų darbuotojams, nes „jiems, ko gero, buvo sunkiausia“. „Manau, kad situacija juos užgrūdino, jie įgijo patirties ir ateityje sugebės tinkamai apginti savo interesus“, - kalbėjo opozicinės partijos atstovas.

„Išeiti iš situacijos daug sunkiau, nei įeiti, - reziumuodamas sakė meras Arnoldas Abramavičius. - Bet radome tam tikrą kompromisą, su tuo ir sveikinu“.

Pirmasis Zarasų rajono savivaldybės ir LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo teritorinės kolektyvinės sutarties projektas tarybai buvo pateiktas 2009 m., tačiau jam nepritarta. Koreguotas projektas dar kartą svarstytas 2010 m., tačiau tuomet jis netiko profsąjungoms. Paskutinė redakcija, kuriai pritarta rugsėjo 28 d., įsigalios spalio 31 d. Iki to laiko dar bus galima atsižvelgti į galimas pastabas.

Zarasų rajono teritorinė kolektyvinė sutartis – pirmoji tokio pobūdžio sutartis Lietuvoje. „Jau vien tai galima laikyti pergale“, - mano A. Navickas.

LŠDPS informacija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.