Aludariai supirko 152 kg šviežių lietuviškų apynių

Šiemet į šalies alaus rinką sugrįžusi XVIII a. aludarystės tradicijas atgaivinusi Vilkmergės alaus darykla ketina pristatyti naują alų, verdamą naudojant tik šviežius lietuviškus apynius. Rugsėjį alaus darykla supirko 152 kg naujo derliaus apynių, kuriuos pasiūlė šalies ūkininkai ar apynių kerus auginantys gyventojai.

Vilkmergės alaus vadovas R.Blazarėnas džiaugėsi Aukštaitijos, Žemaitijos ir Dzūkijos ūkininkų išaugintais apyniais.
Vilkmergės alaus vadovas R.Blazarėnas džiaugėsi Aukštaitijos, Žemaitijos ir Dzūkijos ūkininkų išaugintais apyniais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2012, 2:59 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:21 AM

„Džiugu, jog į mūsų skelbimus atsiliepė apynių augintojai iš visų šalies kampelių. Būdami maža alaus darykla, galime kartą metuose išvirti nedidelę proginę alaus partiją iš šviežių lietuviškų apynių – to dėl ribotos pasiūlos negalėtų padaryti didieji alaus gamintojai. Tikimės, jog tai paskatins ūkininkus auginti daugiau apynių“, – sakė „Vilkmergės alaus“ vadovas Ramūnas Blazarėnas, kuris pats aplankė skirtingose Lietuvos dalyse gyvenančius ūkininkus ir supirko iš jų apynius.

Norą parduoti savo užaugintus apynius pareiškė apynių augintojai iš Aukštaitijos, Žemaitijos ir Dzūkijos. Daugiausiai supirkta aukštaitiškų šviežių apynių. Lietuvos apynių augintojų asociacijos prezidento Kęstučio Obelevičiaus teigimu, iniciatyva supirkinėti lietuvišką apynių derlių yra labai sveikintina.

„Tikiuosi, jog galimybė parduoti apynius paskatins daugiau lietuvių auginti kultūrines šių augalų veisles. Dabartinei paklausai patenkinti užtektų, kad 10 šalies ūkininkų augintų bent po 10 arų apynių“, – sakė ekspertas. Pasak jo, Kaune esantis VDU botanikos sodas, kuriame jis dirba, aludariams pasiūlė ukrainietiškos veislės apynių, pasižyminčių išskirtiniu aromatu ir turinčių daugiau karčiųjų medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.