Vaikų apsuptyje prezidentė įžiebė Kalėdų eglę

Ketvirtadienio pavakarę prezidentė trumpam pamiršo rūpesčius dėl vis dar nesuformuoto ministrų kabineto ir kartu su būriu vaikų įžiebė pirmąją Kalėdų eglę.

Prezidentūroje ketvirtadienio pavakarę įžiebta Kalėdų eglė.<br>J. Stacevičius
Prezidentūroje ketvirtadienio pavakarę įžiebta Kalėdų eglė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Nov 29, 2012, 7:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:14 AM

Į šventę atvyko per 100 vaikų iš visos Lietuvos – Anykščių, Utenos, Kauno, Radviliškio ir Vilniaus r. mokyklų, pakviesti ir regėjimo negalią turintys mažyliai. Ant žemės susėdę vaikai užpildė kone pusę šventiškai papuoštos Baltosios salės.

Susirinkusiems vaikams laidų vedėjas Andrius Rakauskas-Gustavas kartu su linksmai nusiteikusia D. Grybauskaitė surengė kodėlčių protų mūšį, kuriame klausė, kas buvo Vasario 16-tąją nepriklausomybę paskelbusios mūsų šalies pirmasis prezidentas, kaip atrodė mūsų vėliava Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais, kokiame mūšyje lietuviai sutriuškino Kryžiuočių ordiną, kada rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas Vilnius.

Eglutės įžiebimu pradėta ir kasmetinė akcija „Knygų Kalėdos“, kuri visiems, nežinantiems, ką padovanoti, sufleruoja, kad vertingiausia ir laiko patikrinta dovana – knyga. Jas kviečiama stebinti ne tik artimuosius, bet ir nepamiršti apytuščių bibliotekų lentynų.

Šventėje apsilankęs olimpietis Virgilijus Alekna vaikams rodė savo kasdien mėtomą diską, sveriantį per 2 kilogramus, bei dalijosi skaitymo patirtimi. „Mes, sportininkai, daug laiko praleidžiame kelionėse ir, gal sunku patikėti, bet krepšyje visada turime knygų“, – šypsodamasis pasakojo sportininkas.

Alpinistas Vladas Vitkauskas prisiminė savo pirmąją skaitytą knygą „Pasaulio pasakos“, nuo kurios ir prasidėjo susidomėjimas tolimais užsienio kraštais, kalnais ir kelionėmis. Į susitikimą su vaikais keliautojas, pasipuošęs alpinisto rūbais, atsinešė kitą vaikystės knygą – U. D. Ramzajaus „Sniegynų tigrą“ ir nedidelę per pasaulį keliaujančią vėliavą, išsiuvinėtą šalių, kurias jau aplankė, pavadinimais.

Alpinistas prisiminė, kad lygiai prieš 18 metų šią dieną jis kopė į vieną aukščiausių Antarktidos kalnų. „Vėjas ten žmones pūtė kaip snaiges, o vanduo skystas buvo tik burnoje arba arbatinuke“, - juokavo V. Vitkauskas.

Šventinę atmosferą muzikos garsais skleidė „Liūdi slibinai“, „Liepaičių“ choras bei Jurga Šeduikytė su Vidu Bareikiu. Pastarieji perskaitė kartu vaikais kūrybinėse dirbtuvėse parašytą pasaką apie Džeimsą Bondą ir princesę Eniją.

„Kalėdos yra graži šventė, bet jos ateis ir praeis, tad džiaukimės šia diena“, - linkėjo dainininkė Jurga, kartu su kūrybos ir gyvenimo partneriu Vidu atlikusi dainą pagal poeto P. Širvio eiles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.