D. Grybauskaitei tinka ne visi kandidatai į ministrus

Jau aiškėja, kad ne visi kandidatai į ministrus, pastarąją savaitę mynę prezidentūros slenksčius, sulauks šalies vadovės Dalios Grybauskaitės palankumo. Bet kol kas nežinia, kurie. Prezidentė antradienį pareiškė, kad ne visi paskirtojo premjero Algirdo Butkevičiaus pateikti kandidatai į ministrus jai tinka, tačiau pavardžių nenurodė.

Tęsdama „Knygų Kalėdų" akciją, prezidentė lankėsi Vilniaus S. Nėries gimnazijoje ir dovanojo knygų bibliotekai.<br>Dž. G. Barysaitė
Tęsdama „Knygų Kalėdų" akciją, prezidentė lankėsi Vilniaus S. Nėries gimnazijoje ir dovanojo knygų bibliotekai.<br>Dž. G. Barysaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 4, 2012, 3:44 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:25 PM

„Apie tai, kas man ne visai tinka, žino gerbiamas premjeras Algirdas Butkevičius“, - antradienį spaudai Salomėjos Neries mokykloje sakė prezidentė.

Valstybės vadovė neatskleidė, ar jau sulaukė kandidato į kultūros ministrus, ir patikino, kad ministrus skirs visus kartu, kai sulauks jai tinkamų kandidatų.

„Gal suformuluokite klausimą taip: ar prezidentė gavo ministrų kabineto sąrašą, kuriam pritaria? Tai norėčiau pasakyti, tokio bendro sąrašo negavau. Ir todėl visiškai nesvarbu, ar kultūros, ar koks kitoks ministras – kol kas dekreto pasirašyti dėl Vyriausybės skyrimo negaliu. Tol, kol negausiu visų kandidatūrų, kurios yra suderintos ir man tinkamos. Ir apie tai žino gerbiamas premjeras“, - sakė prezidentė.

Prezidentei pareiškus, kad ne visi pateikti kandidatai jai tinka, A. Butkevičius sako priekaištų socialdemokratų kandidatams negirdėjęs.

„Kol kas aš tokios informacijos iš prezidentės nesu girdėjęs“, - į klausimą, ar turi numatęs kitus kandidatus į ministrus, jei netiktų socialdemokratų pateikti, Seime antradienį žurnalistams atsakė A. Butkevičius, rašo BNS.

A.  Butkevičius sako, kad visą ministrų sąrašą šalies vadovė gaus susitikusi su visais kandidatais.

„Tam ir vyksta susitikimai, pokalbiai, diskusijos, tam dar yra ir laiko, todėl ir galutinis sąrašas bus pateiktas, kai bus visi kandidatai susitikę ir apsvarstyti“, - sakė jis.

Taip pat A. Butkevičius tvirtino, kad prezidentūrai yra pateiktas kandidatas vadovauti Kultūros ministerijai.

„Dar kartą pasikartosiu: (kandidato į kultūros ministrus pavardė. - Red.) yra žinoma ir man, ir Respublikos prezidentei, ir aš neužsiimu apgavystėm ir kitais politiniais žaidimais“, - į klausimą, ar pats žino Darbo partijos siūlomą kandidatą į ministrus, ar pavardė pateikta šalies vadovei, atsakė A. Butkevičius.

Pagal Konstituciją, prezidentė skiria ministrus iš premjero pasiūlytų kandidatūrų. Tai privalo būti padaryta iki gruodžio 10 dienos, pirmadienio.

Pagal koalicijos susitarimą, socialdemokratams priklauso septyni ministrų portfeliai, „darbiečiams“ keturi, „tvarkiečiams“ du, lenkų politikams - vienas.

Pas prezidentę jau lankėsi socialdemokratų kandidatai Vytenis Andriukaitis, Juozas Bernatonis, Linas Linkevičius, Rimantas Šadius, Juozas Olekas, Birutė Vėsaitė, Rimantas Sinkevičius. Buvo ir „darbiečiai“ Virginija Baltraitienė, Loreta Graužinienė bei Virgilijus Jukna. Taip pat „tvarkiečiai“ Dailis Barakauskas ir Valentinas Mazuronis bei Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius.

Kol kas pas prezidentę nebuvo atėjęs pretendentas į kultūros ministrus. Ši kėdė priklauso „darbiečiams“.

Pasak A. Butkevičiaus, prezidentė pageidavo, kad „darbiečių“ ministrai būtų ne šios partijos nariai. Bet visi trys iki šiol apsilankę „darbiečių“ atstovai priklauso partijai.

Bene pusė pretendentų į ministrus iš prezidentės buvo išprašyti labai greitai, po 10-15 minučių pokalbio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.