R. Žemaitaičiui - įtarimų lavina

Dar visai neseniai kandidatu į vidaus reikalų ministrus laikytas, o dabar į Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko postą pretenduojantis Remigijus Žemaitaitis gali likti it musę kandęs. Kelią šiam „tvarkiečiui“ pastoti pasiryžę parlamentarai tikina, kad jam nederėtų patikėti svarbių pareigų, rašo „Lietuvos žinios“.

R. Žemaitaitis jam mestus kaltinimus vadina laužtais iš piršto.<br>V Balkūno nuotr. iš archyvo
R. Žemaitaitis jam mestus kaltinimus vadina laužtais iš piršto.<br>V Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-04 09:40, atnaujinta 2018-03-14 21:45

Grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ nariai, vos išgirdę apie R. Žemaitaičio kandidatavimą į vidaus reikalų ministrus, suskubo prezidentei Daliai Grybauskaitei parengti raštą, kuriame išreiškė savo abejones dėl jo tinkamumo eiti atsakingas pareigas. Parlamentarams užkliuvo R.Žemaitaičio veikla Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijoje.

Jie priminė keturis korupcija galbūt paženklintus viešuosius pirkimus, per kuriuos vienu pirmųjų smuikų esą grojo „tvarkietis“. Tikėtina, kad būtent dėl šio rašto R. Žemaitaičio tolesnės karjeros galimybės sumenko.

R. Žemaitaitis jam mestus kaltinimus vadina laužtais iš piršto ir teigia kartą jau svarstęs galimybę kreiptis į teismą dėl šmeižto. „Jeigu pažiūrėtumėte į posėdžių protokolus, matytumėte, kokios pozicijos kiekvienu atveju laikėmės. Kol buvau komisijos narys, viešųjų pirkimų buvo įvykdyta apie 200 ir nė viename jų nebuvo rasta pažeidimų. Tai daug ką pasako“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.