Prezidentei teikiamas ministrų sąrašas - su L. Graužinienės ir V. Baltraitienės pavardėmis

Paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius sako penktadienį pateiksiantis

A. Butkevičius penktadienį susitiks su prezidente.<br>V. Ščiavinskas
A. Butkevičius penktadienį susitiks su prezidente.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-12-06 10:36, atnaujinta 2018-03-14 20:22

A. Butkevičius patvirtino, kad jame bus ir prezidentės kritiškai įvertintos kandidatės: į socialinės apsaugos ir darbo ministres - „darbietė“ Loreta Graužinienė bei „darbietė“ Virginija Baltraitienė, kandidatuojanti į švietimo ministres.

„O tai, kas jums sakė, kad jis ne keturiolikos bus teikiamas? Tai jūsų pačių išgalvojimas. Kada pateiksiu keturiolika kandidatų, bus pokalbis su prezidente, ir tada priimsim sprendimus“, - į žurnalistų klausimą Seime, ar šalies vadovei teiks 12 kandidatų, kai dvi kandidatūros šalies vadovei neįtinka, o Darbo partija jų nekeičia, atsakė A. Butkevičius.

„Jų (Darbo partijos. - Red.) yra priimtas prezidiumo sprendimas, po to, jeigu prezidentei netiks, aišku, faktiškai gali būti padaryti tam tikri pokyčiai, jie puikiai tai žino“, - sakė A. Butkevičius. Jis taip pat patvirtino, kad oficialiai siūlomų ministrų sąrašą šalies vadovei pristatys penktadienį.

„Čia jau premjero reikalas“, - klausiamas, kokį ministrų sąrašą siūlys teikti, žurnalistams sakė DP lyderis Viktoras Uspaskichas.

„Aš negaliu vienvaldiškai spręsti tų dalykų, yra prezidiumo sprendimas, aš daugiau negaliu nei pasiūlyti, nei galvoti, nei skleisti kažkokias kitas žinias“, - V. Uspaksichas tvirtino, kad prezidentei neįtinkančios kandidatūros į ministrus nekeičiamos.

Paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad prezidentei netinka „darbiečių“ L. Graužinienės ir V. Baltraitienės kandidatūros į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus. Jis svarstė, kad Vyriausybė gali būti patvirtinta be šių dviejų ministrų.

„Išeitis gali būti tokia. Mano tikslas - kad Vyriausybė būtų patvirtinta ir gali atsitikti taip, kad Vyriausybė bus patvirtinta be dviejų ministrų“, - žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Tuo metu Darbo partijos prezidiumas antradienį patvirtino nekeičiantis savo kandidatų į ministrus.

Valdančiajai centro-kairės koalicijai taip pat priklausanti Lietuvos socialdemokratų partija į susisiekimo ministrus pateikė Rimanto Sinkevičiaus, į ūkio - Birutės Vėsaitės, į krašto apsaugos - Juozo Oleko, į sveikatos apsaugos - Vytenio Andriukaičio, į finansų - Rimanto Šadžiaus, į užsienio reikalų - Lino Linkevičiaus, į teisingumo - Juozo Bernatonio kandidatūras. Partija „Tvarka ir teisingumas“ vadovauti Aplinkos ministerijai pateikė Valentino Mazuronio, Vidaus reikalų ministerijai - Dailio Alfonso Barakausko kandidatūras, Lietuvos lenkų rinkimų akcija į energetikos ministrus siūlo Jaroslavą Neverovičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.