Tamsta mokytoja, kaip Vyriausybė?

Peties, į kurį kartais gali atsiremti, reikia ne tik paprastiems mirtingiesiems. Net iškilios istorinės asmenybės turėjo silpnybių, kurias įveikti jiems padėdavo specialistai. Antai rusų caras Nikolajus II prie dvaro laikė Rasputiną, o bulgarų komunistų šulas T. Živkovas – Vangą.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Dec 7, 2012, 7:25 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:45 PM

Turime gražių pavyzdžių ir drąsios šalies įvaizdžiu garsėjančioje Lietuvoje.

Tik tokios šalies prezidentas drįsta inauguracijos iškilmėse parodyti asmeninę žiniuonę, o vėliau valdyti klausydamas jos pašnibždėjimų.

L. Lolišvili, tualetinio popieriaus ritinėliai ir kiti stebuklai Lietuvą iš netikėtos pusės pasauliui pristatė per R. Pakso apkaltą, kai paaiškėjo tikroji būrėjos įtaka rūmams S.Daukanto aikštėje.

Dabar čia – kiti šeimininkai. Valdymo stilius irgi kitoniškas. Bet kai kurie politikos formavimo manevrai drąsa jau lenkia R. Pakso eksperimentus. Aiškėja, kad patarimo iš šalies svarbiais valstybiniais klausimais reikia ir tvirtajai prezidentei.

Tiesa, gerbiama S. Nėries gimnazijos anglų kalbos mokytoja S. Kasiulaitienė – ne Vanga ir ne Lena, bet jos žodis iki šiol labai svarbus D. Grybauskaitei, lankiusiai šią mokyklą. Todėl egzaminuojant (ar šaipantis iš jų – priklauso nuo požiūrio) kandidatus į ministrus prezidentei labai pravertė ši specialistė.

„Juk kiekvienas išsilavinęs žmogus turėtų mokėti užsienio kalbą. O pas mus, sako, ministrai gali būti ir nelabai išsilavinę”, – apkabindama mokytoją visai Lietuvai paskelbė Prezidentūros egzaminų komisijos pirmininkė.

Šmaikštu. Aštru. Kas liko mokytojai? Tik pritariamai palinksėti.

O taip! Nemokšoms valdžioje – ne vieta. Tiktai anglų kalbos egzaminu nereikėtų apsiriboti.

Juk nuplikę ar turintys antsvorio ministrai irgi darytų gėdą ES pirmininkaujančiai Lietuvai. Reikia patarimo? Šiuo svarbiu klausimu tikrai turėtų ką pasakyti asmeninis prezidentės stilistas. Arba kirpėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.