A. Pabedinskienės susitikime su prezidente - ir angliški dialogai

„Tai žinoma“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaitė ištarė kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres, Marijampolės kolegijos lektorė Algimanta Pabedinskienė, paklausta, ar su šalies vadove bendravo angliškai.

A. Pabedinskienė su prezidente bendravo beveik pusvalandį.<br>M. Kulbis
A. Pabedinskienė su prezidente bendravo beveik pusvalandį.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Dec 12, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:44 PM

Tiesa, Darbo partijos atstovė, su prezidente bendravusi beveik pusvalandį, susitikimo detalių neatskleidė.

„Buvo dalykinis pokalbis. Kalbėjome apie Lietuvos ir Europos socialines problemas“, - sakė A. Pabedinskienė, kuri patikino, kad išmano šią sritį. „Darbietė“ nesiryžo spėlioti, ar ji verta užimti ministrės postą. „Tai bus prezidentės sprendimas“, - sakė kandidatė.

Ji paskutinę akimirką kandidatų sąraše pakeitė antradienį Darbo partijos pasiūlytą ekonomistę Svetlaną Kauzonienę.

47-erių A. Pabedinskienė dirbo Marijampolės savivaldybės Darbuotojų saugos ir sveikatos komisijos pirmininke. 2009 metais su Darbo partija dalyvavo rinkimuose į Europos Parlamentą.

A. Pabedinskienė gimė Liepojoje, Latvijoje, ji turi statybos inžinierės išsilavinimą, o 2005 metais Kauno technologijos universitete įgijo vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį.

„Darbietė“ nurodė mokanti latvių, rusų, lenkų, anglų kalbas. Jos vyras Vaidmantas Pabedinskas yra Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos sekretorius. 

Trečiadienį, 13 val., su prezidente susitiks kandidatas užimti švietimo ir mokslo ministro postą, „darbietis“ Dainius Pavalkis.

Darbo partijos Sveikatos reikalų komiteto narys, 52 metų profesorius D. Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariu, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų socialliberalams pernai įsiliejo į Darbo partiją.

Anksčiau Darbo partijos Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms vadovauti siūlytų Virginijos Baltraitienės ir Loretos Graužinienės kandidatūras atmetė prezidentė, todėl pirmadienį A. Butkevičius teikė Vyriausybę be dviejų ministrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.