Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus D. Pavalkis iš prezidentės gavo saldainį

Po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite „darbiečių“ pasiūlytas kandidatas vadovauti Švietimo ir mokslo ministerijai Dainius Pavalkis gyrėsi, kad iš prezidentės gavo saldainį. Tačiau pretendentas negalėjo pasakyti, ar prezidentė jį skirs ministru.

D. Pavalkis iš prezidentės sulaukė sveikinimų ir dovanų.<br>M. Kulbis
D. Pavalkis iš prezidentės sulaukė sveikinimų ir dovanų.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 12, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:37 PM

Prie išėjimo iš prezidentūros išvydęs televizijos kameras pretendentas iš užančio išsyk ištraukė dar nė nepraplėštą saldumyną.

„Su prezidente kalbėjome apie švietimo problemas, visokias kylančias problemas, susijusias su pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai. Prezidentė mane pasveikino sulaukus antro anūko, įteikė saldainį. Ir viskas“, - maždaug 15 minučių trukusį pokalbį apibūdino D. Pavalkis.

Kiek anksčiau iš prezidentės saldainį gavo premjeras Algirdas Butkevičius. Jis prezidentūroje apsilankė per savo gimtadienį.

D. Pavalkis sakė, kad jei taps ministru, laikysis Vyriausybės programos. „Juk nesu visiškai laisvas savo sprendimuose“, - dėstė jis. Ir žadėjo keisti mokėjimo už studijas tvarką.

„Tam tikras socialinis teisingumas turi būti. Kai studentai skiriasi per 0,01 balą, negali vienas mokėti, kitas ne. Apie šitą problemą reikia diskutuoti. Manau, kažkokius sprendimus rasime“, - sakė D. Pavalkis.

Aukštojo mokslo srityje D. Pavalkis dirba nuo 1984 metų, kai tapo dėstytoju. Londone dirbusio specialisto prezidentė anglų kalba neegzaminavo.

Praėjusią savaitę prezidentė paskyrė visus ministrus, išskyrus du. Ji išbrokavo tris iš keturių pateiktų „darbiečių“ kandidatų. Filtro nepraėjo kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužinienė, kandidatė į švietimo ir mokslo ministres Virginija Baltraitienė bei kandidatas į kultūros ministrus Kęstutis Daukšys.

Paskutinę akimirką K. Daukšį pakeitė kitas „darbiečių“ kandidatas Šarūnas Birutis, jį prezidentė patvirtino.

Kiti du kandidatai buvo pasiūlyti šį antradienį. Į socialinės apsaugos ir darbo ministres pasiūlyta Algimanta Pabedinskienė. Į švietimo ir mokslo ministro postą pretenduoja D. Pavalkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.