M. Lingė: „Balsuojant dėl „darbiečių“ neliečiamybės socialdemokratai turi galimybę neleisti politikai tapti kriminalizuota“

Antradienį Seimui balsavimu

Antradienį Seimas balsavimu spręs, ar leisti Seimo narius „darbiečius“ V. Uspaskichą, V. Gapšį ir V. Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Antradienį Seimas balsavimu spręs, ar leisti Seimo narius „darbiečius“ V. Uspaskichą, V. Gapšį ir V. Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2012, 9:43 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:49 PM

„Klausimo baigtis bus svarbi tiek pasitikėjimui politine, tiek ir teisine sistema. Partijos, o ypač Lietuvos socialdemokratų partija, turi galimybę apginti tiek savo, tiek valstybės garbę ir neleisti politikai tapti kriminalizuota. Galima tik teismuose apsiginti nuo metamų įtarimų, kaltinimų“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė jis ir pridūrė, jog itin svarbu, kad Seimo nariai į balsavimą gausiai susirinktų ir išsakytų savo pozicijas šiuo klausimu.

M. Lingė priminė, jog „darbiečių“ neliečiamybės klausimo Seimo darbotvarkėje galėjo ir nebūti, jeigu Darbo partija būtų rodžiusi didesnį suinteresuotumą bylos baigtimi. Jis taip pat pažymėjo, jog Vyriausybės darbo nereikėtų sieti su neliečiamybės klausimu.

„Priešingu atveju, Vyriausybė taptų savotiška šantažo įkaite“, - pastebėjo jis.

Antradienį Seimas balsavimu spręs, ar leisti Seimo narius „darbiečius“ V. Uspaskichą, V. Gapšį ir V. Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.

Praėjusią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija patenkino generalinio prokuroro prašymą ir sutiko, kad būtų atimta šių trijų parlamentarų teisinė neliečiamybė.

Už tokius tris rezoliucijos projektus ir pažymas balsavo 7 komisijos nariai, 5 buvo prieš, vienas parlamentaras (komisijos pirmininkas Andrius Mazuronis) susilaikė.

V. Uspaskichas po nepalankaus jam komisijos darbo rezultato sakė, kad tai „nėra per daug džiaugsmingas dalykas, bet nieko nepadarysi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.