Dėl gripo Alytuje neveikia nė viena iš 17 mokyklų

Dėl gripo epidemijos pamokos nevyksta

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:29 PM

Alytuje neveikia nė viena iš 17 mokyklų, Panevėžyje pamokos vyksta tik vienoje iš 22. Kaune uždaryta 14 mokyklų, Šiauliuose uždarytos aštuonios mokyklos ir 87 klasės dar veikiančiose mokyklose.

Klaipėdoje pamokos nevyksta tik vienoje Hermano Zudermano gimnazijoje, tačiau sprendžiama dėl dar kelių uždarymo.

„Šiuo metu Alytuje iš 17 bendrojo ugdymo mokyklų neveikia nė viena, taip pat mieste yra dvi valstybinės profesinio mokymo įstaigos, jose irgi nevyksta ugdymo procesas. Karantinas pratęsiamas visai šiai savaitei, iki penktadienio įskaitytinai, atšaukiami renginiai, numatyti savaitgalį“, - BNS antradienį sakė Alytaus savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Sergamumas gripu praeitą savaitę augo visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vilniuje ir Šiauliuose gripo atvejų per ją užfiksuota dvigubai daugiau nei ankstesnę savaitę, Kauno ir Klaipėdos apskrityje - pusantro karto daugiau.

Ypač gripas siaučia Kauno apskrityje - čia ligoninėse gydoma 180 asmenų, 29 iš jų - vaikai iki dvejų metų amžiaus, vyresnių vaikų - 98, dvi nėščiosios. Intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 22 pacientai, iš jų – 18 vaikų.

Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Kristina Rudžinskaitė BNS sakė, kad sergamumo gripu rodikliai yra aukštesni nei įprasta.

„Pernai tokio gripo pakilimo nebuvo - turėjome tik 61 atvejį 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Ankstesniais metais epidemija buvo panašiu metu, tik ne nuo ketvirtosios, bet nuo antrosios savaitės. O šiemet matome, kad sergamumo rodiklis pakilo gana aukštai: ši situacija nėra įprasta“, - teigė K. Rudžinskaitė.

Gripo epidemiją siūloma skelbti ir sostinėje Vilniuje. Praeitą savaitę į sostinės ligonines paguldyta 90 žmonių, iš jų 52 vaikai. Klaipėdos apskrities ligoninėse dėl gripo guli 109 asmenys, iš jų 69 vaikai. Šiaulių apskrityje ligoninėse gydomas 31 asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.