Vilniuje rekomenduojama skelbti gripo epidemiją

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai, įvertinę sergamumo gripu ir ūmomis kvėpavimo takų infekcijomis eigą ir pobūdį, rekomenduoja Vilniaus savivaldybės teritorijoje skelbti gripo epidemiją.

Per savaitę gerokai išaugo vaikų ir paauglių sergamumas - nuo 144 vaikų ir paauglių iki 238.<br>M. Astrausko nuotrauka iš archyvo
Per savaitę gerokai išaugo vaikų ir paauglių sergamumas - nuo 144 vaikų ir paauglių iki 238.<br>M. Astrausko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:13 PM

Praėjusią savaitę sergamumo rodiklis Vilniaus apskrityje siekė 153,75 atvejo, tenkančio 10 tūkst. gyventojų. Vilniaus mieste - 154,71.

Dėl gripo į ligoninę paguldyta 90 asmenų. Daugiau nei pusė jų - 52 yra vaikai ir paaugliai iki 17 metų amžiaus.

Epidemija skelbiama, kai sergamumo gripu ir ūmomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis viršija 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro 30 proc. visų atvejų. Vilniuje praėjusią savaitę gripo atvejai sudarė 7,8 proc.

Palyginti praėjusios savaitės sergamumo šiomis ligomis duomenis su ankstesnių savaičių statistika, matyti, kad gripo atvejų Vilniuje padaugėjo dvigubai - 4-ąją šių metų savaitę buvo diagnozuota 310 gripo atvejų, praėjusią savaitę - 645 gripo atvejai.

Taip pat per savaitę gerokai išaugo vaikų ir paauglių sergamumas - nuo 144 vaikų ir paauglių iki 238.

Gripo epidemijos metu mokyklose veikla gali būti nutraukiama, jei kolektyve serga ir nelanko pamokų daugiau nei 20 proc. mokinių, atsižvelgus į epidemijos intensyvumą, atskiru nurodymu gali būti ribojami masinio žmonių susibūrimo renginiai.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad gripo epidemijos metu ypač svarbu laikytis higienos: vėdinti patalpas, baldų ir kitus paviršius kuo dažniau valyti drėgnuoju būdu, dažnai plauti rankas, kosint ir čiaudint prisidengti servetėle, laikytis saugaus atstumo nuo gripu sergančių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.