D. Grybauskaitė: „Nemainykime laisvės į trumpalaikę naudą“

Šventiniai renginiai vyksta daugelyje šalies miestų.

Aikštėje prie Prezidentūros iškilmingai pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.<br>D. Umbrasas
Aikštėje prie Prezidentūros iškilmingai pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2013, 3:53 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:01 PM

„Būkime vieningi, susitelkime dėl to, kas svarbiausia, ir neleiskime už mus spręsti svetimiems. Nemainykime laisvės į trumpalaikę naudą. Nei per rinkimus, nei siekdami? energetinio savarankiškumo, nei kurdami tarptautinius santykius. Mes galime tai padaryti, nes esame stipri tauta!“ - per iškilmingą minėjimą Simono Daukanto aikštėje kalbėjo šalies vadovė.

Į Lietuvos valstybės atkūrimo šventę atvyko ir Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorowskis.

Aikštėje prie Prezidentūros iškilmingai pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.

„Atlaikėme okupacijas, „sibirus“ ir blokadas, nes mūsų širdyse įspaustas vytis. Todėl Lietuva buvo, yra ir bus! Šiandien esame laisvi ir turime savo valstybę. Bendromis jėgomis vos per kelis dešimtmečius sugebėjome pasiekti neįtikėtiną pažangą ir paversti Lietuvą europietiška valstybe. Greitai mums bus patikėtas Europos Sąjungos vairas. Tai liudija tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą Lietuva“, - kalbėjo šalies vadovė.

Anot jos, suvienijus tai, ką turime geriausio, visus iššūkius galima paversti galimybėmis.

„Žemaitiškas užsispyrimas, dzūkiškas darbštumas, suvalkietiškas sumanumas, aukštaitiškas ryžtas ir gebėjimas gražiai sugyventi su visomis tautomis daro Lietuvą savita ir stipria šalimi. Prieš 95-erius metus, dvidešimt Lietuvos vyrų sugebėjo susivienyti vardan bendro tikslo ir atkurti Valstybę. Tos vienybės kasdien reikia ir Mums, kuriems teko kita misija – puoselėti Nepriklausomą Lietuvą. Tik mūsų visų pastangomis galima sukurti klestinčią ir ilgaamžę Valstybę“, - pabrėžė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovės žodžiais, nepriklausoma Lietuva - ne dovana, o pareiga.

„Gyvenkime taip, kad niekas nedrįstų suabejoti mūsų laisve“, - ragino prezidentė.

Gindamos nacionalinius interesus Lietuva ir Lenkija neturi pamiršti, kad eina ta pačia kryptimi, šeštadienį Vilniuje minint Valstybės atkūrimo 95-ąsias metines sakė Lenkijos prezidentas B. Komorowskis.

„Verta taip pat atminti, kad šiandien realizuodami savo nacionalinius tikslus, vadovaudamiesi nacionaliniais interesais ir reikalais, mes einame ta pačia kryptimi, kadangi mes šiandien esame demokratinio pasaulio dalimi, priklausome Šiaurės Atlanto aljansui ir Europos Sąjungai“, - kalbėjo B. Komorowskis.

Per trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremoniją S. Daukanto aikštėje kalbėjęs Lenkijos vadovas akcentavo bendras Lietuvos ir Lenkijos kovas už nepriklausomybę.

„Šiandien švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo 95-ąsias metines. Bet šiandien ir Lietuva, ir Lenkija švenčia dar vienas labai svarbias metines – būtent kovos su rusiška priespauda 1863 metais metines“, - teigė B. Komorowskis.

Šeštadienio rytą Vilniuje, Rasų kapinėse buvo pagerbti Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto signatarai, vėliau Prezidentūroje šalies vadovė įteikė valstybės apdovanojimus.

Šventiniai renginiai vyksta daugelyje šalies miestų.

Šiemet sukanka 95 metai, kai 1918 metų vasario 16-ąją dvidešimt Jono Basanavičiaus vadovaujamos Lietuvos Tarybos narių pasirašė aktą, paskelbiantį, jog atkuriama nepriklausoma, demokratiška Lietuvos valstybė su sostine Vilniumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.