A. Paleckis ordiną prie prezidentūros nutėkš „su trenksmu“

Prieštaringai vertinamas politikos veikėjas Algirdas Paleckis rengia dar vieną spjūvį Lietuvai. Kovo 11 dieną jis nusiteikęs su trenksmu grąžinti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. Viena iš svarstomų idėjų – prikalti apdovanojimą prie prezidentūros sienos. Politikos veikėjas net neslepia, kad pagrindinis jo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį.

Iš nuteistojo A. Paleckio buvo atimtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Iš nuteistojo A. Paleckio buvo atimtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Mar 7, 2013, 10:01 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:28 AM

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė A. Paleckį iš valstybės apdovanotųjų sąrašo. Jis buvo nuteistas už tai, kad neigė ir šiurkščiai menkino 1991 metų Sovietų Sąjungos agresijos prieš Lietuvą faktą. Taip pat įžeidė Sausio 13-osios aukas.

„Mes dar nenusprendėme kalti apdovanojimą ar nekalti. Nenusprendėme ar tai darysime Kovo 11-ąją, ar kitą dieną. Bet tą apdovanojimą grąžinsime su trenksmu. Sieksime maksimalaus efekto“, - portalui lrytas.lt sakė Socialistinio liaudies fronto vadas A. Paleckis. 

Paklaustas, ką reiškia „maksimalus efektas“, politikos veikėjas paaiškino – atkreipti visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį į tą veiksmą.

„Norime parodyti supuvusią Vyriausybės prigimtį. Pati duoda apdovanojimus, pati ir atima. Tai labai juokingas, vaikiškas veiksmas. Matyt, prie to prisidėjo mano „draugai“, kurie mane nuteisė. O ir prezidentė nori pasirodyti šventesne už patį popiežių. Kažkaip pamirštama, kad ji pati dirbo Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje“, - savo provokacijos motyvus aiškino A. Paleckis.

Socialistinio liaudies fronto vadas tikino, kad ta idėja kilo jam ir bendražygiams. „Sugalvojome be jokių išorės jėgų įsikišimo“, - tikino politikos veikėjas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių A. Paleckis gavo 2004 metais. Jis buvo apdovanotas laikinai einančio prezidento pareigas Artūro Paulausko dekretu.

„Apdovanojimą gavau už tai, kad 9 metus dirbau Užsienio reikalų ministerijoje. Jei gerai pamenu, už indėlį plėtojant Lietuvos ir Europos Sąjungos šalių santykius.

Paskutinės pareigos, kurias užėmiau Užsienio reikalų ministerijoje – Vakarų Europos skyriaus vedėjas. Darbą toje įstaigoje baigiau 2001 metais. Kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, tie apdovanojimai buvo dalijami į kairę ir į dešinę. Kažkas ir mane įtraukė į tuos sąrašus“, - pasakojo A. Paleckis.

Jis pabrėžė, kad dabar gailisi, jog priėmė apdovanojimą: „Tada dar turėjau iliuziją, kad mūsų Vyriausybė tarnauja žmonėms.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.