Svarbiausia naujojo STT vadovo užduotis - finansinių nusikaltimų tyrimas

Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomone, svarbiausios užduotys, kurios laukia naujojo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Sauliaus Urbanavičiaus, yra susijusios su finansinių nusikaltimų tyrimu, sako Prezidentės patarėjas Laurynas Jonavičius.

S. Urbanavičius turi daug patirties kovojant su finansiniais nusikaltimais.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
S. Urbanavičius turi daug patirties kovojant su finansiniais nusikaltimais.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 2, 2013, 10:21 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:47 PM

„Pagrindinės jam (S. Urbanavičiui. - ELTA) keliamos užduotys yra turbūt susijusios su finansinių nusikaltimų tyrimais, kadangi beveik visi korupcinio pobūdžio nusikaltimų tyrimai yra susiję su finansiniais tyrimais. Todėl kova su finansiniais sukčiais ir aferistais yra pagrindinis prioritetas, kuris keliamas naujajam STT vadovui“, - antradienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė L. Jonavičius.

Pasak L. Jonavičiaus, Prezidentė mano, kad neteisėtai praturtėjusiems sukčiams negali likti jokių spragų užmaskuoti neaiškios kilmės turtą.

L. Jonavičius pabrėžė, kad S. Urbanavičius turi daug patirties kovojant su finansiniais nusikaltimais - beveik šešerius metus dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje, daugiau nei dešimt metų - Muitinės kriminalinėje tarnyboje.

„Būtent pono Urbanavičiaus vadovaujama muitinės kriminalinė tarnyba organizavo sudėtingus tarptautinius tyrimus, kurių metu buvo išaiškintos nusikalstamos schemos, vykdyti dideli sulaikymai ir apsaugoti Lietuvos ekonominiai interesai“, - sakė L. Jonavičius.

Prezidentės patarėjo teigimu, S. Urbanavičius taip pat vadovavo pirmiesiems su neteisėtu praturtėjimu susijusiems tyrimams, kovojo su kontrabandininkų grupuotėmis.

ELTA primena, kad kovo 28 d. Seimas pritarė Prezidentės D. Grybauskaitės pasiūlytai S. Urbanavičiaus kandidatūrai į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pareigas.

Ketvirtadienį per slaptą balsavimą jo kandidatūrą parėmė 95 Seimo nariai, prieš buvo 6, susilaikė 3 parlamentarai.

Per Seime vykusią diskusiją tiek valdančiųjų, tiek opozicinių Seimo frakcijų lyderiai vertindami S. Urbanavičių priekaištų jam neturėjo, akcentavo jo profesinę kompetenciją ir vieningai žadėjo palaikymą.

S. Urbanavičius nuo praėjusių metų sausio 30 d. yra STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.