Kandidatas į ūkio ministrus E. Gustas rado bendrą kalbą su prezidente

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Kandidatas į ūkio ministrus E. Gustas susitiko su prezidente.<br>R. Danisevičius
Kandidatas į ūkio ministrus E. Gustas susitiko su prezidente.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:25 PM

E.Gustas po susitikimo su D.Grybausaite pirmadienį teigė, kad jo prioritetas yra Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai bei verslo sąlygų gerinimas, ir čia jo ir šalies vadovės nuomonės sutapo. Be to, aptarti pirmiausia spręstini klausimai.

„Be jokios abejonės, buvo kalbama apie problematiką, kylančią ekonomikos sferoje, Ūkio ministerijoje, ir šitie dalykai buvo aptariami. (...) Mūsų nuomonė su prezidente sutapo, kad pirmieji uždaviniai yra sėkmingas pirmininkavimas Europos Sąjungos tarybai, būtent konkurencingumo tarybai. Po to, geresnio verslo sąlygų sudarymas, tai yra geresnio reglamentavimo tobulinimas ir spartinimas šitų darbų“, - žurnalistams sakė E. Gustas.

Pasak jo, taip pat buvo aptartas sąlygų inovacijoms gerinimas bei Vyriausybės programos įgyvendinimas.

Kandidatas į ūkio ministrus tikino, kad kol kas nėra apsisprendęs, ar tęs buvusios ūkio ministrės Birutės Vėsaitės darbus. Paklaustas, ar ruošiasi atleisti agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovę Mildą Dargužaitę bei ar tęs Viešųjų pirkimų įstatymo reformas, jsi tikino, kad turi įsigilinti.

„Aš esu žmogus, kuris įsigilina į esmę, išklausau visas puses, jeigu yra tam tikri konfliktai interesų ir tik po to priiminėju sprendimus. Tai šiuo atveju aš elgsiuosi lygiai taip pat“, - tikino E. Gustas.

Jis teigė dar nenusprendęs, ar Ūkio ministerija tęs derybas su grupe „Arvi“ dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos.

Kandidatas į ministrus teigė, kad anglų kalba su šalies vadove nekalbėjo, tačiau „kai kurie išsireiškimai buvo anglų kalba“.

„Prezidentė priims sprendimą artimiausiu metu“, - sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.