Prezidentės malonės sulaukė ir garsus banko plėšikas (papildyta)

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovavo Malonės komisijos posėdžiui, kuriame svarstė 77 nuteistųjų asmenų prašymus.

G. Kvedaravičiui laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais.<br>R. Jurgaičio nuotr. iš archyvo
G. Kvedaravičiui laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais.<br>R. Jurgaičio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:32 PM

Atsižvelgusi į Malonės komisijos patarimą, šalies vadovė malonę suteikė 5 asmenims.

1 asmuo atleidžiamas nuo likusios laivės atėmimo bausmės, 4 - laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais.

Vitalijus Celikovas atleistas nuo likusios dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Priimant sprendimą atsižvelgta į itin sunkią asmens tėvų sveikatos būklę.

Algirdui Kuojai ir Eugenijui Vasiliauskui likusi laisvės atėmimo bausmė sumažinta dėl labai sunkios sveikatos būklės bei išlaikomų mažamečių ir nepilnamečių vaikų.

Sauliui Liukaičiui dėl sunkios sveikatos būklės bausmė sumažinta vieneriais metais.

Giedriui Kvedaravičiui laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais. Nuteistasis išlaiko du nepilnamečius vaikus. G. Kvedaravičius už sukeltą avariją, per kurią nukentėjo žmogus, turėjo kalėti iki 2015 metų.

Anksčiau vyras kalėjo už 2004-ųjų rugpjūtį pačiame sostinės centre įvykdytą rekordinį banko plėšimą. Iš Vokietijos banko „Vereins und Westbank AG“ Vilniaus skyriaus buvo pavogta daugiau nei 2 milijonai litų įvairia valiuta.

Vilniaus kriminalinė policija nusikaltimą operatyviai išaiškino ir sulaikė nusikaltėlius sulaikė praėjus vos 30 valandų nuo apiplėšimo. Buvo rasti beveik visi pinigai - trūko tik daugiau nei 47 tūkst. litų.

Nusikaltimo sumanytojui ir organizatoriui P. Kobecui buvo skirta kalėti 5 metus, o jo bendrui G. Kvedaravičiui - 4 metus ir 6 mėnesius.

Malonės gali prašyti visi Lietuvos ir kitų valstybių teismų nuteisti Lietuvos piliečiai. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausio ir Apeliacinio Teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, Prezidentės patarėjai teisės klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.