A. Butkevičius neišgirdo D. Grybauskaitės kritikos Vyriausybei, A. Kubilius gyrė pranešimą

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia negirdėjęs prezidentės Dalios Grybauskaitės priekaištų jam ir jo vadovaujamai Vyriausybei. Esą šalies vadovė savo kalboje tik pabrėžė būtinus darbus ir problemas, kuria šalies valdžiai reikia išspręsti.

A. Butkevičius neigė prezidentės priekaištus, kad kairiųjų valdžia nuolaidžiauja tautinėms mažumoms, nestiprina šalies energetinės nepriklausomybės.<br>M. Kulbis
A. Butkevičius neigė prezidentės priekaištus, kad kairiųjų valdžia nuolaidžiauja tautinėms mažumoms, nestiprina šalies energetinės nepriklausomybės.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 11, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:28 PM

„Nuo Vyriausybės priesaikos praėjo jau 6 mėnesiai - po ilgo pasirengimo dirbti jau pats laikas pradėti dirbti. Jeigu norime gyventi geriau, turime dirbti greičiau ir daugiau. Politinės valios stoka, sudėtingas sprendimų mechanizmas, negebėjimas operatyviai reaguoti, laiko gaišimas darbo grupėse - gali būti labai nuostolingi ir net pragaištingi valstybei“, - teigė šalies vadovė.

Komentuodamas šią D. Grybauskaitės mintį premjeras aiškino, kad politikų ir apžvalgininkų pajuokiamos darbo grupės buvo sudarytos, kad pateiktų aiškią informaciją, ką naujoji valdžia perėmė iš buvusios Vyriausybės.

Darbo grupių taip pat esą reikėjo norint parengti naujus įstatymų projektus, sėkmingai pradėti daryti reformas. Esą buvusi Vyriausybė leido milijonus ir samdė brangius konsultantus ir ekspertus, o dabartinė valdžia viską daro savo jėgomis.

„Aš manau, kad per pusę metų yra padaryta labai daug ir, manau, greitai pasimatys realūs žingsniai įgyvendinant tam tikrą reformą šilumos ūkyje ir kitose srityse“, - kalbėjo ministrų kabineto vadovas.

Jis neigė prezidentės priekaištus, kad kairiųjų valdžia nuolaidžiauja tautinėms mažumoms, nestiprina šalies energetinės nepriklausomybės.

„Vien ties ekonominės naudos formulėmis ir kainų skaičiuokle užstrigę politikai gali iš energetinio saugumo kelio išsukti valstybei pragaištingu vienadienės naudos takeliu. O tai reiškia, kad energetinis savarankiškumas ir laisvė gali tapti mainų objektu, kaip valdančiosios koalicijos politinių susitarimų įkaite jau tampa lietuvių kalba“, - sakė šalies vadovė.

„Aš esu ekonomistas. Be skaičiavimų įgyvendinti svarbius projektus vargu ar galima ryžtis. Tokia praktika yra taikoma ir Vokietijoje, Austrijoje“ - atkirto premjeras. Esą elgiantis priešingai Lietuva gali tapti priklausomi finansiškai

„Mes per pusę metų padarėme tiek, kiek konservatoriai nepadarė per ketverius metus. Kas jiems draudė pradėti statyti atominę elektrinę jų kadencijos laikotarpiu?“, - pareiškė Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius liaupsino pranešimą

Visai kitaip prezidentės kalbą vertino opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Jis jos pranešimą pavadino geriausiu per D. Grybauskaitės kadenciją.

„Prezidentė gebėjo labai tiksliai ir kartais labai subtiliai įvardinti esminius ir pasiekimus, ir iššūkius, ir darbus, kuriuos reikia toliau atlikti“, - kalbėjo konservatorių lyderis.

Skirtingai nei A. Butkevičius, opozicijos lyderis teigė girdėjęs prezidentės kritiką dabartinei valdančiajai daugumai. Jis taip pat teigia pasigendantis Vyriausybės darbo rezultatų.

„Matome daug darbo grupių, kurių rezultatai dedami į gilų stalčių, matome neapsisprendimą svarbiausiais klausimais. Prezidentė labai aiškiai tą įvardino“, - kalbėjo A. Kubilius.

Antradienio vakarą, 17 val. 20 min., „Lietuvos ryto" televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai" tema: „Metinis prezidentės pranešimas: ar šalies vadovė pasakė ką nors naujo?" Studijoje kalbės Algirdas Sysas, Vytautas Gapšys, Vytautas Bruveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.