Keturi renginiai per savaitgalį. Kas tiek spės apibėgti?

Joninių savaitgalį Vilnius ištuštės. Kažin ar kas susilaikys nuo

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 21, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:16 AM

Na, Joninės - suprantama. Jos Vilniuje pradėtos švęsti dar penktadienį. Pirmiausia vilniečiai buvo kviečiami į Verkių parką - pasipuošę vainikais, surinkę devynių žolynų kupolę, pasiėmę lauknešėlį ir su šeimomis ar draugais.

O jau šeštadienį, sekmadienį ir net pirmadienį Joninės pasklis po visą miestą.

Šeštadienį Gedimino prospekte ir V.Kudirkos aikštėje visą dieną vyks Žolynų turgus.

Kadaise Vilniuje tarp kitų kalendorinių švenčių, proginių mugių buvo populiarus ir Joninių turgus, vietos žmonių dažnai vadintas Žolių turgumi. Jis vykdavo dvi dienos prieš Rasos šventę.

Jei jau gaiviname tradicijas, kodėl negalime turgaus rengti prieš savaitgalį, o būtinai prieš pat Jonines?

Kodėl dar ir tarptautinę Olimpinės dienos šventę reikia rengti per Joninių savaitgalį? Šį klausimą taip pat knieti užduoti renginio organizatoriams. Galbūt jie tikisi, kad dieną pasportavę vilniečiai tik vakare susės prie laužų?

Bet atrodo, kad mieste likusių vilniečių vidurdienį laukia tik vienos varžybos - lakstymo po parduotuves.

Tačiau Olimpinės dienos entuziastai tikisi surengti didžiausią mankštą ir net visam pasauliui parodyti, kad Lietuva yra sportiška valstybė.

Tad šį šeštadienį 14 valandą, per pačius karščius, kviečia prisidėti prie daugiausia besimankštinančių žmonių vienoje vietoje rekordo. Įdomu, ką medikai pasakytų apie tokio rekordo siekimą?

Tačiau sporto aistruoliai nenusileidžia - erdvė prie Baltojo tilto pavirs milžinišku sporto aikštynu, tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkst. dalyvių, kurie galės savo jėgas išbandyti 22 rungtyse.

Vilniečiai ir miesto svečiai galės varžytis orientavimosi, gatvės gimnastikos, rankinio, vaikų ir suaugusiųjų paplūdimio tinklinio, paplūdimio futbolo, krepšinio 3x3, MTB turo varžybose, šiaurietiškojo ėjimo žygyje ir pasimokyti žaisti golfą.

Sporto šventėje olimpinės dienos bėgikai galės varžytis 5, 10 kilometrų distancijose ir bėgdami simbolinę olimpinę mylią - 1988 metrus. Tai simbolinis atstumas, kurį nubėgti arba nužingsniuoti gali kiekvienas, neabejingas olimpiniams idealams. Duokdie, kad visi jį laimingai įveiktų, kai termometro stulpelis pakils iki 30 laipsnių karščio.

Aviatoriai taip pat tikisi vilniečių dėmesio, kviesdami šeštadienį praleisti Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

Čia leisis parašiutininkai su plevėsuojančiomis vėliavomis, pasirodys akrobatinio skraidymo meistrai.

Joninių savaitgalį, kai ilgiausios dienos ir trumpiausios naktys, Vilnius kvies nesėdėti namuose. Tik ar daug vilniečių pavyks prisikviesti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.