„Bendraukime“ skaitytojos rašinys apie kyšį Neringoje sudomino prokurorus

Trečiadienį Klaipėdos apygardos prokurorai, sureagavę į interneto svetainės lrytas.lt rubrikos „Bendraukime“ rašinį, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kyšio priėmimo. Teksto autorė, prisistatanti vardu Marija, papasakojo, kad prieš ilgąjį savaitgalį norėdama įvažiuoti į Kuršių Nerijos nacionalinio parko teritoriją, siekė sumokėti įvažiavimo mokestį Alksnynės kontrolės poste, tačiau rinkliavą renkantis darbuotojas netikėtai paprašė perpus mažesnės sumos ir atsisakė merginai duoti tai liudijantį kasos aparato čekį.

Skaitytojos kelionė į Nidą sudomino uostamiesčio teisėsaugą.<br>M. Patašius
Skaitytojos kelionė į Nidą sudomino uostamiesčio teisėsaugą.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 1:02 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:46 AM

Toliau įvykio dalyvė rašo: „Į automobilį grįžtu lyg po šalto dušo. Pajudame Nidos link, o manęs neapleidžia mintis, kad ką tik buvau įtraukta į korupcinę schemą. Tie mano 10 litų nukeliavo į poste budėjusio darbuotojo kišenę, o Kuršių nerijos nacionalinis parkas neteko 20 litų pajamų.“

Reaguodami į šią informaciją ir siekdami nustatyti kyšį priėmusį valstybės tarnautoją, pareigūnai paragino merginą kreiptis į Klaipėdos apygardos prokuratūrą arba į Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybą.

„Toks pilietiškas poelgis labai paspartintų įvykio aplinkybių nustatymą ir leistų kuo greičiau spręsti kaltininko patraukimo baudžiamojon atsakomybėn klausimą. Noriu pabrėžti, kad asmuo, savanoriškai pranešęs apie kyšio davimą teisėsaugos įstaigai per trumpiausią laiką, bet ne vėliau kaip iki jo pripažinimo įtariamuoju, yra atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą“, – teigia Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

Valstybės tarnautojui gresia baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto mažesnės negu 1 MGL vertės kyšio priėmimo savo naudai ir provokavimo jį duoti.

Už šį nusižengimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.