Prezidentė pabrėžė abipusės pagarbos svarbą kalbant apie bažnyčios ir valstybės santykius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

D.Grybauskaitė prabilo apie bažnyčios ir valstybės santykius.<br>J.Stacevičiaus archyvo nuotr.
D.Grybauskaitė prabilo apie bažnyčios ir valstybės santykius.<br>J.Stacevičiaus archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:56 PM

Tai ji išsakė sveikinime, kuris buvo perskaitytas Seime trečiadienį surengtoje konferencijoje „Minint Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dvidešimtmetį“.

„Popiežiaus Jono Pauliaus II išsakytos mintys Lietuvos žmones lydėjo ir tebelydi, kai tenka ginti bendrą žmogiškumo koncepciją. Jos nuolat mums primena, kad kurdami ir tvarkydami viešuosius valstybės reikalus ir savo asmeniniame gyvenime nepamirštume sąžiningumo, garbingumo, teisingumo, atsakomybės, solidarumo, atjautos ir kitų žmogiškųjų savybių. Visavertis gyvenimas neįmanomas be prisiimtos atsakomybės, be vertybėmis grįžto veikimo, be tiesos ieškojimo“, - teigiama šalies vadovės sveikinime.

„Ir šiandien, kalbėdami apie valstybės ir bažnyčios santykius, privalome neužmiršti Jono Pauliaus II užbrėžtų ribų, paženklintų svarbiausiu matu - abipuse pagarba“, - teigia D.Grybauskaitė.

Parlamente prieš šią konferenciją atidaryta popiežiaus vizito dvidešimtmečiui skirta fotografijų paroda „Nebijokite! Atverkite duris Kristui“, kuri vėliau bus perkelta į Vilniaus universiteto Didįjį kiemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.