Prezidentės patarėjas: „Prekybos su Rusija krizė - išbandymas Vyriausybei“

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos

Prezidentės vyriausiasis patarėjas neatmetė galimybės, kad Rusiją erzina ir Lietuvos energetinės nepriklausomybės siekiai.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Prezidentės vyriausiasis patarėjas neatmetė galimybės, kad Rusiją erzina ir Lietuvos energetinės nepriklausomybės siekiai.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:21 AM

„Vyriausybei tai yra didžiulis iššūkis ir išbandymas, kaip ji šią krizę sugebės išspręsti, nes yra daug techninių formatų, per kuriuos galima šiuos klausimus kelti - iki pat Pasaulio prekybos organizacijos. Tam Vyriausybė turi ruoštis, ir tai parodys, kaip Vyriausybė geba spręsti šias problemas“, - sakė N.Udrėnas antradienį interviu „Žinių radijui“.

Valstybės vadovės vyriausiasis patarėjas verslui patarė pamatuoti rizikas ir daugiau išnaudoti bendros Europos rinkos teikiamas galimybes.

N.Udrėnas susidariusią problemą vadino daugialype, kai, viena vertus, kenčia Rusijos vartotojai, bet, iš kitos pusės, tam tikri verslo interesai iš to išlošia.

„Kitas lygis turbūt susijęs su pokyčiais su Rytų kaimynystės partnerėmis, kurios nori mažesnės priklausomybės nuo Rusijos ir nori įsilieti į 500 mln.vartotojų ir turtingesnę ES rinką. Tuo tarpu Rusijos ekonomika susiduria su milžiniškomis problemomis, tą net ir patys Rusijos valstybės vadovai pripažino“, - dėstė N.Udrėnas.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas neatmetė galimybės, kad Rusiją erzina ir Lietuvos energetinės nepriklausomybės siekiai.

„Mūsų siekis vis labiau integruotis į ES, visais lygiais, ir energetiniais, šiek tiek erzina tam tikrus politinius interesus Rusijoje“, - sakė N.Udrėnas.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba („Rospotrebnadzor“) pirmadienį paskelbė stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos. Žemės ūkio ministerija, anot atstovės spaudai Ramunės Visockytės, jokios oficialios informacijos apie tai, kad draudimai būtų pritaikyti realiai, neturi.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna antradienį vyksta į Maskvą, kur dalyvaus žemės ūkio parodoje „Auksinis ruduo“ ir, tikėtina, susitiks su savo kolega iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.